Menu

Kerületi „idősklubok” vetélkedtek

2004.11.28.

A Pestújhelyen található Idősek Klubjában november 26-án, pénteken Vetélkedőt tartottunk. A Vetélkedő már a harmadik évébe lépett, ugyanis ebben a formájában már 2002 szeptembere óta rendszeresen megrendezésre kerül.

2002 óta ugyanis az ELTE testnevelés-rekreáció szakos hallgatói a gyakorlati idejükben, 2 félévben az idősekkel való foglalkozást tanulják. Ősszel a harmadévesek, tavasszal a negyedévesek jönnek a klubokba. A szellemi és ügyességi feladatokból álló vetélkedő megtervezése és kivitelezése a feladatuk gyakorlatvezető felügyelete mellett.
Már az első alkalommal, nagy örömmel fogadták a klubtagok a fiatal játékmestereket. Nagyon fontos számukra, hogy lehetőség nyílik a fiatalok és idősek közötti kommunikációra. Az idősek, miután a kerületünkben három Idősek Klubja működik ennek megfelelő három csapatban mérik össze a tudásukat és az ügyességüket, továbbá az egyéni teljesítmények is értékelésre kerülnek.
A pénteki versenyen 48 klubtag vett részt. Egyénileg értékelt játékok az asztalitenisz, darts, petanque, visionary voltak. A hölgyek közül sokan éltek azzal a lehetőséggel, hogy szalvétatechnikával karácsonyi üdvözlőlapot készítettek. Minden résztvevőt süteménnyel vendégelt meg a Klub. A nyertes klubok és egyének oklevéllel gazdagodtak, melyet büszkén mutatnak meg otthon a családjuknak.

Végeredmény
I. helyezést ért el az Arany János utcai Idősek Klubja,
II. helyet szerzett a Pestújhelyen működő Klub,
III. helyen végzett a Kontyfa utcai Klub.

A remek hangulatban eltöltött délelőtt emléke még sokáig megmarad minden résztvevőben.