Menu

Kérjük a szülők együttműködését!

2021.02.23.

Az óvodai eljárásrend továbbra is érvényben marad, az intézményekbe a gyermek megérkezésekor és távozásakor a szülő, hozzátartozó nem léphet be.

Az elmúlt időszakban felmerült kérdések, kérések miatt a Polgármesteri Hivatal Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztálya szükségesnek látta, hogy ismét tájékoztatást adjon az önkormányzati fenntartású óvodák működési rendjéről a pandémiás helyzet során.

Ezt az önkormányzat által 2020. szeptember 8-án kiadott eljárásrend szabályozza. Ennek értelmében:

  • az intézmény épületébe a gyermek megérkezésekor és távozásakor a szülő, hozzátartozó nem léphet be,
  • az intézmény udvarára is csak egy szülő, hozzátartozó kísérheti be a gyermeket,
  • a szülő számára orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező,
  • az intézmények az óvodán belül belső rendezvényeket tarthatnak, de ezt külső személy nem látogathatja.

Az önkormányzati óvodák működésére vonatkozó eljárásrendjét az EMMI 2020. augusztus 29-én kiadott eljárásrendje alapján dolgozták ki.

Az eljárásrend betartása és betartatása minden kerületi önkormányzati fenntartású óvodában a dolgozók és a szülők számára kötelező, ettől eltérniük nem lehet. vagyis az óvodavezető, tagóvoda-vezető nem engedélyezheti egyetlen szülőnek sem, hogy gyermeke érkezésekor vagy távozásakor belépjen az épületbe, hogy segítsen gyermekének öltözni, vagy hogy részt vegyen egy rendezvényen, például farsangon. A szülő, hozzátartozó továbbra is csak előzetesen egyeztetett időpontban, hivatalos ügyben, vagy gyermeke nevelésével kapcsolatos kérdések megbeszélése céljából léphet be az óvoda épületébe.

Természetesen az épületek különbözősége miatt be- és kilépéssel kapcsolatos helyi szabályokat az egyes tagóvodának kell meghatároznia. Ennek során pedig az óvodák minden olyan javaslatot szívesen fogadnak, amelyik megfelel az eljárásrendnek, és megkönnyítheti az óvodai alkalmazottak, a gyerekek és a szülők mindennapjait.

A koronavírus járvány alatt az önkormányzat legfontosabb feladata a kerületi lakosok, az önkormányzati fenntartású intézményekben dolgozó munkavállalók, valamint az óvodák esetében a gyermekek egészségvédelme a fertőzésveszély csökkentése.

A járványveszély még nem múlt el, ezért továbbra is kérünk minden szülőt és hozzátartozót, fogadja el az eljárásrend be- és kiléptetéssel, valamint a rendezvényekkel kapcsolatos fő szabályait!

A hivatalos közleményt itt érhetik el.

(Cs.B.)