Menu

Kereskedelmi tanácsosok megbeszélése az AsiaCenterben

2006.01.31.

Néhány nappal ezelőtt az AsiaCenterben találkoztak Ausztria soros európai uniós elnöksége alkalmából Európa és Ázsia kereskedelmi tanácsosai, hogy további együttműködési lehetőségekről tárgyaljanak.

A találkozó helyszínét Peter Rejtő, Ausztria budapesti kereskedelmi tanácsosa jelölte ki, hiszen az AsiaCenter immár hagyományosan az a hely, ahol az európai és az ázsiai üzleti élet találkozik. Peter Rejtő elmondta, hogy az EU kereskedelmi tanácsosainak első ? Ausztria EU-elnökségének alkalmából tartott ? találkozójának helyszínéül az egyik leglátványosabb és legsikeresebb osztrák ingatlanbefektetést választották.
Rudolf Riedl, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója az AC jövőbeni projektjeiről beszélt.
-Bizonyítéka az AsiaCenter sikerességének, hogy számos, ázsiai országot képviselő is elfogadta meghívásunkat ? mondta.
A találkozó nagyszerű lehetőséget nyújtott minden résztvevőnek, hogy a világ e két távoli pontja között tovább mélyítsék a gazdasági kapcsolatokat, valamint arra is, hogy az immár EU-tag Magyarország előnyei hangsúlyozottan megjelenjenek ? pl. a kedvező adózási rendszer, a megfizethető munkaerő, és a stabil gazdasági környezet. Magyarország, élve a hagyományosan jó ázsiai kapcsolataiból származó lehetőségekkel fontos szerepet játszik, mint a távol-keleti cégek európai központja. Az AsiaCenter ad otthont például Mongólia és Indonézia kereskedelemfejlesztési szervezeteinek, és hamarosan újabb országok nyitnak hasonló képviseleti irodákat a központ épületében.
Garamhegyi Ábel, a GKM helyettes államtitkára kiemelte:
-A környező országok közül az infrastruktúra fejlettségében Magyarországé a vezető szerep és a befektetők vonzása szempontjából is jelentősek a kormány ambiciózus fejlesztési programjai.
A helyettes államtitkár hangsúlyozta: Ázsia keleti, délkeleti része Magyarország számára stratégiai gazdasági szempontból kiemelkedő fontosságú régió.
-Célkitűzésünk, hogy Magyarország kereskedelmi, logisztikai, pénzügyi és turisztikai közép-európai, sőt bizonyos kérdésekben európai regionális központtá váljon a régió országai számára. Úgy érzékeljük, hogy ez a törekvésünk egyre inkább egybeesik a partnerek szándékával is- mondta Garamhegyi Ábel.