Menu

Keresik a kimagasló tevékenységet végző civil szervezeteket

2020.02.18.

A polgármester május 1-én adja át a „Civil Szervezetek Elismerő Oklevél” díjat, most várják az ajánlásokat.

A nagyobb ünnepekhez kötődően az önkormányzat elismeri az élet legkülönbözőbb területein a XV. kerületért ténykedőket. Így lesz ez idén május 1-én is, amikor a civil szervezetek munkájáról emlékeznek meg. A képviselő-testület 2012-es rendelete szabályozza a „Civil Szervezetek Elismerő Oklevél” adományozását. Az elismerésben olyan, a kerülethez köthető civil szervezet, kisközösségi szerveződés részesíthető, amely önkéntes alapon, a közjó javára működik, szakmailag kimagasló tevékenységet végez, valamint legalább két éve aktívan működik a kerületben.

A cím adományozására ajánlást tehet:

  • helyi önkormányzati képviselő,
  • a Hivatal Polgármesteri Kabinetének vezetője,
  • a Civil Tanácsadó Kollégium,
  • bármely civil szervezet.

A javaslatot – indoklással együtt – 2020. március 15-éig a XV. kerületi Önkormányzat polgármesterének címezve a Budapest Főváros XV. ker. Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Osztályához (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3.) lehet eljuttatni a mellékelt formanyomtatványnak megfelelően.

A felhívás itt érhető el.

A formanyomtatvány ide kattintva érhető el.

A „Civil Szervezetek Elismerő Oklevél” évente egy közösség részére adományozható. Az oklevelet a képviselő-testület nevében a polgármester adja át.

Képünkön:  2019-ben az oklevelet a Magyar Vöröskereszt Budapest Főváros XV. kerületi Szervezete nevében Királyné Kiss Erzsébet és Oroszlán Zoltánné vette át, fotó: Nagy Botond/XV. Média