Menu

Kerékpárral a kerületben
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.05.11.

Drais- 1817, Puch- 1930, Hóra Tridem- 1932, Csepel, Mustang, Pannónia. Ezek mind-mind kerékpárok és -márkák.
Két legyet egy csapásra- és mindennek a kerület lakói is nyertesei lesznek. Valahogy így summázható mindaz, ami a kerületi kereskedelmi központban, az AsiaCenterben volt május 9-én kora délután.

Mivel a május hónap a kerékpározás hónapja, így egyrészt a Közlekedési Múzeum közreműködésével igazi biciklikuriózumokat is megtekinthetnek a látogatók ettől a naptól kezdődően egész hónapban az épületegyüttes Keleti Szárnyának második emeletén, másrészt ezen a napon és helyszínen kötött együttműködési megállapodást az AsiaCenter vezetése nevében Rudolf Riedl ügyvezető igazgató és a XV. kerület nevében Hajdu László polgármester. Az eseményen részt vett többek között Gyurcsánszky János alpolgármester mellett Manfred Wurm, a XV. kerület testvérkerületének, Bécs XXIII. kerületének polgármestere, aki a pünkösdi hétvégére érkezett a kerületbe, illetve a Magyar – Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak képviselői.
Az aláírt szerződés alapján az AsiaCenter szakmai és anyagi segítséget nyújt az önkormányzatnak megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez és a fejlesztési tervek alapján pályázati források felkutatását vállalja annak érdekében, hogy a kerület lakossága számára is kedvező módon alakíthassák ki az idővel könnyedén bővíthető kerékpársávokat.
Amint köszöntő gondolataiban Hajdu László megfogalmazta, egy ilyen megállapodás létrejötte nem általános a mai világban, hiszen egy profitorientált cég kötött szerződést egy önkormányzattal, amellyel egy folyamat indul meg. A kezdeti lépéseket követően azonban mindezt tartalommal is meg kell tölteni. Amint a polgármester elmondta, a kerékpárhasználat Ázsiában teljesen bevett szokás, míg nálunk, Magyarországon ismét vissza kell találnunk ehhez a közlekedési eszközhöz, amely mind környezetkímélő, mind energiatakarékos. Ami azonban mindenképp biztos, ez a megállapodás az itt élők javát fogja szolgálni.
Mindezek után Rudolf Riedl ügyvezető igazgató megerősítette az elhangzott gondolatokat és külön kiemelte, hogy az elmúlt öt év folyamán, amióta az AC itt van a kerületben, folyamatosan tenni szeretnének a kerületért, a városrészért.
A megállapodás aláírása és a kiállítás megnyitása egyben az egyhónapos kerékpáros rendezvénysorozat nyitórendezvénye is volt. A leendő új kerékpárutak segítségével egyúttal az AsiaCenter is „biciklibaráttá” válik, lévén, hogy ezentúl két keréken is könnyen meg lehet majd közelíteni. A bejáratnál található parkolókban pedig kerékpártárolókat is elhelyeznek, így a vásárlók a korábbinál kényelmesebben, és főként biztonságosabban közelíthetik majd meg az épületeket. Hétvégenként az AsiaCenter előtti parkolóban kerékpárszervizzel várják az érdeklődőket természetesen térítésmentesen. A két keréken érkezők pedig különböző tárgyjutalmakkal is emelhetik drótszamaruk biztonsági- és komfortfokozatát.

Kapcsolódó cikkek:
























Kapcsolódó linkek:




Képes beszámoló