Menu

Kerékpározás napja

2004.09.22.

A Mobilitási Hét ötödik napján minden program a kerékpározásról szólt. Délelőtt a Dózsa György Gimnázium előtti kerékpárúton és a gimnázium udvarán kerékpáros versenyen vehettek részt a diákok.

Végre mindenki kipróbálhatta, hogy milyen gyorsan tud tekerni, ugyanis a kerékpárúton gyorsasági verseny volt, majd az udvaron még két szám teljesítése várta a részt vevőket: a szlalom ügyességi- és a lassúsági verseny, melyeken öt iskolából érkeztek a kerékpárosok – a Dózsa György Gimnáziumból, a László Gyula Gimnáziumból, a Pestújhelyi NOK-ból, a Czabán Általános Iskolából és a Szent Korona Általános Iskolából. Akárcsak tavaly , idén is Pápa Roland a Dózsa György Gimnázium tanulója nyerte az összesített versenyt és vihette haza a GKM felajánlásában, a kerékpárt. A helyszínen jelen volt Hibeyné Joó Márta, osztályvezető, aki a kerékpár mellett rollert, bukósisakot és könyveket ajándékozott a részt vevő gyerekeknek.

Hétfőn délután közel negyven felnőtt és gyermek indult el kerékpárral a Pestújhelyi Közösségi Ház udvaráról Pestújhely utcáin végig (Szücs István utca- Thököly út- Árvavár utca- Őrjárat utca- Pestújhelyi út- Szücs István utca). Időnként a sok-sok kerékpárt látva a forgalom megállt az utakon. A biciklistáknak pedig tekerés közben még arra is jutott idejük, hogy városrészt nézzenek. Reggel még többen féltek, hogy nem tudnak részt venni a kerékpáros programon, mert Murphy szerint, aminek el kell romlania, az is el is romlik. Így többen szenvedtek defektet, néhány részt vevőre leeresztett gumi várt. A hangulatot azonban semmi nem ronthatta el, mivel a túra után a PKH udvarán kerékpáros ügyességi versenyt rendezett az AUTHOR Hungary Kft., melyen még egy alig másfél éves kisgyerek is részt vett. A verseny után a részt vevők az önkormányzat felajánlásában világítós csuklópántot, elemes macskaszemet, közlekedési kifestő füzetet kaptak. Az eddig is meglévő jó hangulat csak fokozódott, amikor megkezdődött a szalonnasütés. A program este nyolc óra után ért véget.