Menu

Kérdezőbiztosok kopogtathatnak

2020.02.04.

A KSH közlése szerint 2020-ban is több felméréshez keresik meg a XV. kerületieket.

A korábbi évek gyakorlata szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a hivatal elnöke által 2020-ra engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre a XV. kerületben élők között is.

A munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartásokat a statisztikai hivatal népszámlálási adataiból véletlenszerűen választják ki az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

A kérdezőbiztosok a következő felmérések kapcsán kopogtathatnak a kerületben:

  • Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei
  • A lakosság utazási szokásai
  • Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, naplóvezetés
  • Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, éves kikérdezés

A kapott adatokat a KSH bizalmasan kezeli, azokat más szerveknek, személyeknek nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.

A lakosság és az önkormányzatok részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adnak további felvilágosítást. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a ksh.hu internetes oldalon – az Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont alatt – olvasható tájékoztatás.