Menu

Képek a kerületi gyűjteménybe

2012.07.12.

Helyi művészek alkotásaiból álló művészettörténeti gyűjteményt kíván létrehozni az önkormányzat. A gyűjtemény ötletét a Rákospalotai Múzeum hagyományos, tavaszi kerti képzőművészeti kiállításán Tóth Lajos, a Csokonai Művelődési Központ igazgatója vetette fel.

Az elgondolás megtetszett László Tamás polgármesternek, aki felkérte dr. Feledy Balázs művészettörténészt, Károlyi Zsigmond kerületi festőművészt, a Képzőművészeti Egyetem tanszékvezető tanárát és Tóth Lajost, hogy a kiállított alkotások közül válasszák ki azokat, melyeket megvételre ajánlanak a kerületi önkormányzatnak. Ő maga pedig a saját polgármesteri keretéből egymillió forintot ajánlott fel a kerületi művészettörténeti gyűjtemény első tárgyainak a megvásárlására.
Az idei kerti kiállításon az ad hoc zsűri Dudásné Prax Ágnes két képét, a Barátok és a Család címűt, Vizi Julianna Emlékek egy s más című festményét, Nagy Gábor Mihály Érintett című szobrát és Szabó Dávid Tökös II című festményét javasolták megvásárlásra.
A festmények ünnepélyes átvételére július 11-én a hivatal Kossuth termében került sor. A képeket ideiglenesen a hivatal épületében állítják ki, végleges helyük a Rákospalotai Múzeum új telephelyén lesz.