Menu

Keltsük együtt életre a Spirálházat! program

2013.09.12.

Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által 2012-ben KMOP – 5. 1. 1. / B – 12. kódszámon kiírt pályázatán városrehabilitációs témájú kiemelt projektként támogatást nyert a „Zsókavár III. városrehabilitácós projektre”, amelynek keretében sor kerül a Zsókavár u. 24 – 28. szám alatti Spirálház felújításra is, s benne Szociális és Humán Központ kerülhet kialakításra.

A Zsókavár utcai város-rehabilitációs akcióterületre tervezett ESZA típusú tevékenységek, társadalomfejlesztő programok a szociális rehabilitációs akcióterület lakóinak jellemző mutatóit figyelembe véve, a célcsoport igényeire reagálva, számukra kidolgozott közösségi támogató szolgáltatásokat a Közösségfejlesztők Egyesülete, az Egyesített Szociális Intézmény – az akcióterületen működő, szakmailag önálló szervezeti egységeként az Újpalotai Családsegítő Szolgálat és az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona – a XV. ker. Önk. Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Irodája, a BMSZKI Szobabérlők Háza és Átmeneti Szálló, a Magyar Művelődési Intézet Kutatási fejlesztési Főosztálya és a Közösségfejlesztési osztálya, a kerületben működő nonprofit, civil szervezetek, szociális szövetkezetek, egyházak közreműködésével, a meglévő szociális szolgáltatások fejlesztésével, az új, közösségi szolgáltatások indításával valósítják meg a pályázati program ESZA-típusú, „soft” elemeit, tevékenységeit.

A programsorozat első nagy közösségi rendezvényére 2013. szeptember 14-én, szombaton 10.00 órától 16.00 óráig kerül sor a Zsókavár 24-28. szám alatti Spirálháznál Újpalotán. Kicsik és nagyok is megtalálhatják a kedvükre való programot, hiszen a szervezők színes és gazdag kínálatot állítottak össze. Szelíd térzene mellett kézműves foglalkozások, bemutatók, kiállítások, mozi várja az érdeklődőket, akik bekapcsolódhatnak a Spirálház dekorálásába is. Bárki bekapcsolódhat szombaton a felújítási munkák előtt az évek óta tetszhalott, rossz állapotban lévő, ürességtől kongó Spirálház épületének megújulásába. Egy napra a civil lakosok és a kerületi segítő intézmények programjai töltik ki az épületet.

Letölthető anyagok: