Menu

Kedvezményekkel várja a kerületi gyermekeket a Csodavár Játszóház

2020.03.02.

Minden 12 éven aluli kerületünkben élő gyermek számára igénybe vehető kedvezmények az önkormányzat és a Csodavár közötti együttműködésnek köszönhetően.

Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzata és a Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház együttműködésének köszönhetően 2020 elejétől a kerületi gyermekek kedvezménnyel látogathatják a pestújhelyi létesítményt. A jegyekre és bérletekre vonatkozó, 20 százalékos kedvezményre jogosult minden 12 év alatti gyermek, aki a kerület állandó lakója és rendelkezik érvényes XV. kerületi lakcímkártyával. A kedvezmény igénybevételéhez nem kell mást tenni, mint a jegy vagy bérlet vásárlásakor a lakcímkártyát felmutatni.

A kedvezmény igénybevételének feltételei és menete

  • A kedvezményt igénybe veheti minden 12 év alatti, állandó lakcímet igazoló XV. kerületi lakcímkártyával rendelkező gyermek.
  • A kedvezmény mértéke 20 százalék, ami a Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóházba egyalkalmas játszóházi belépőre vagy a többalkalmas belépést biztosító, kedvezményes bérletre vehető igénybe.
  • A kedvezmény igénybevételének folyamata: Az első látogatás alkalmával a gyermeket kísérő felnőtt regisztrációs nyilatkozatot tölt ki, valamint felmutatja a gyermek lakcímkártyáját a Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház Budapest recepcióján. A további alkalmak során nincs már másra szükség, csak a gyermek lakcímkártyájának felmutatása.

A játszóházról

A Csodavár Budapest első inkluzív fejlesztő központja és játszóháza. 2018-ban nyitotta meg kapuit az egykori Széchenyi mozi felújított épületében, melynek belső tereit Kő Boldizsár és csapata különleges festményekkel és egyedi játékokkal varázslatos mesevilággá alakította.

Magyarországon egyedülálló módon a Csodavárban a gyerekek képességeit kibontakoztató központ mellett működik egy fejlesztő játékokkal felszerelt játszóház is, ahol önfeledt játék közben, szinte észrevétlenül ügyesednek, fejlődnek a gyerekek.

A XV. kerületi önkormányzat anyagilag is támogatja a Csodavárat: Cserdiné Németh Angéla és Kisari Károly, a központot üzemeltető egyesület elnöke december írták alá azt a támogatási szerződést, amely 2 millió forintot biztosított a polgármesteri keretből a most felépítendő játszótér céljára.

Nézzenek körül, tegyenek 3D virtuális sétát a Csodavárban!

További információk:

Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház
Cím: 1158 Budapest, Árvavár u. 1.
Tel: +36 20 353 1021
E-mail: budapest@csodavarak.hu
Honlap: www.csodavarak.hu

(D.I.)

Fotó: www.csodavarak.hu