Menu

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny

2015.04.01.

A IV. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2015. március 26-án csütörtökön, a XV. kerület Szántóföld u. 3. szám alatt található Sporttelep és Napközis Tábor területén rendezte meg a helyi általános és középiskolák részére a kerületi katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt, a IV. és XV. kerületi Önkormányzat, valamint az Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség támogatásával.

A versenyt a házigazda, XV. kerület képviseletében Németh Angéla alpolgármester asszony és a IV. kerület nevében pedig Cserna Sándor közbiztonsági referens nyitotta meg. Majd Béres Ferenc tű. százados tűzoltóparancsnok útjára indította a csapatokat.

A IV. kerületből 8 csapat (6 általános- és 2 középiskola), a XV. kerületből pedig 14 csapat (9 általános- és 5 középiskola) nevezett a 10 állomásból álló versenyre.

Az ifjúsági versenyen résztvevő tanulók komoly felkészültséget mutattak a versenyen, nagy koncentrációval és odafigyeléssel oldották meg a különböző feladatokat és adtak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az ön- és illetve más személy mentésében való jártasságukról.

A versenyen kiemelkedett a XV. kerületi László Gyula Általános Iskola és Gimnázium, amelynek mindkét csapata I. helyezést ért el.

A XV. kerület további eredményei:

Általános Iskolák:      

2. Szent Korona Általános Iskola
3. Dózsa György Általános Iskola és a Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola

Középiskolák: 

2. Innovációs Szakképző, Továbbképző Iskola Központ és Gimnázium
3. Dózsa György Gimnázium


A IV. kerület eredményei:

Általános Iskolák:

1. Babits Mihály Gimnázium Általános Iskolai csapata
2. Homoktövis Általános Iskola
3. Szűcs Sándor Általános Iskola

Középiskolák:

1. Babits Mihály Gimnázium
2. Csokonai Vitéz Mihály 12 évfolyamos Gimnázium
 

A versenyre meghívtuk a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányságot, akik közlekedésbiztonsági bemutatót és vetélkedőt rendeztek a gyerekeknek; az MH I. Honvéd Tűzszerész és Hajós Ezred képviselőit, akik technikai bemutatót is tartottak, valamint az Észak-pesti Önkéntes Mentőcsoportban állatmentéssel foglalkozó REX Kutya Alapítványt, akik az ebtartás alapismereteibe avatták be a diákokat.

Az idei évben az alábbi kerületi vállalkozók támogatták a versenyt:

  • Metro Kereskedelmi Kft
  • MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt.
  • Lugas Pub & Coffe
  • II. Ütem Ingatlanfejlesztési Kft
  • Bábelék Étterem
  • Pólus Center – Libri könyvesbolt

Ezúton is szeretnénk még egyszer megköszönni a támogatásukat.

Az első helyezettek kupát, érmet, oklevelet, tortát és tárgyjutalmat; a 2. és 3. helyezettek érmet, oklevelet és tárgyjutalmat kaptak. A további helyezettek emléklap, valamint tárgyjutalom elismerésben részesültek. Az elismeréseket Szente László a XV. kerület- és Cserna Sándor a IV. kerület közbiztonsági referense, valamint Béres Ferenc tű. százados, tűzoltóparancsnok adta át.

A verseny remek alapot teremtett a tanulók számára az önmentési készség kialakításához, és a biztonság komplex értelmezéséhez.