Menu

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny

2014.03.28.

A IV. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2014. március 27-én, a XV. kerület Szántóföld u. 3. sz. alatt található Sporttelep és Napközis Tábor területén rendezte meg a helyi általános és középiskolák részére a kerületi katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt, a IV. és XV. kerületi Önkormányzat, valamint az Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség támogatásával.

A IV. kerületből 9 csapat (6 általános- és 3 középiskola), a XV. kerületből pedig, 11 csapat (7 általános- és 4 középiskola) nevezett a 10 állomásból álló versenyre. Az ifjúsági versenyen résztvevő tanulók komoly felkészültséget mutattak a versenyen, nagy koncentrációval és odafigyeléssel oldották meg a különböző feladatokat és adtak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az ön-, illetve más személy mentésében való jártasságukról.

A versenyen kiemelkedett a XV. kerületi László Gyula Általános Iskola és Gimnázium, amelynek mindkét csapata I. helyezést ért el.

A XV. kerület további eredményei:

Általános Iskolák:

2. Dózsa György Általános Iskola
3. Károly Róbert Általános Iskola

Középiskolák:

2. Innovációs Szakképző, Továbbképző Iskola Központ és Gimnázium
3. Dózsa György Gimnázium

 

A IV. kerület eredményei:

Általános Iskolák:

1. Babits Mihály Gimnázium Általános Iskolai csapata
2. Lázár Ervin Általános Iskola
3. Homoktövis Általános Iskola

Középiskolák:

1. Babits Mihály Gimnázium
2. Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium Középiskolás csapata
3. Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium Középiskolás csapata

A versenyre meghívtuk a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányságot, akik közlekedésbiztonsági bemutatót és vetélkedőt rendeztek a gyerekeknek; az MH I. Honvéd Tűzszerész és Hajós Ezred képviselőit, akik technikai bemutatót is tartottak, valamint az Észak-pesti Mentőcsoportban állatmentéssel foglalkozó REX Kutya Alapítványt, akik az ebtartás alapismereteibe avatták be a diákokat.

Az első helyezettek kupát, érmet, oklevelet, tortát és tárgyjutalmat; a 2. és 3. helyezettek érmet, oklevelet és tárgyjutalmat kaptak. A további helyezettek emléklap, valamint tárgyjutalom elismerésben részesültek. Az elismeréseket Bitvai Nándor alpolgármester és Gyurkó Ferenc tű. százados, tűzoltóparancsnok adta át.

A verseny remek alapot teremtett a tanulók számára az önmentési készség kialakításához, és a biztonság komplex értelmezéséhez.


Herczeg Zsolt ka.
15. kerületi katasztrófavédelmi megbízott