Menu

Károly Róbert lovagjai

2004.09.28.

Szeptember 24-én a hagyományoknak megfelelően a Károly Róbert Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda Sződliget utcai épületében a Károly Róbert Napok keretében került sor a Károly Róbert díjak átadására, Károly Róbert lovagjainak avatására.

A hímnusz hangjait követően a középiskola 12.b. osztályának diákjai megemlékező műsorban Károly Róbert életének fontos állomásait mutatták be jelenetekben, majd szintén a korábbi éveknek megfelelően a felnőtt vendégek a királyi pártól mézeskalácsot kaptak, amely az Anjou-házat jelképező liliomot formázott.
Molnár István, az iskola elnök-igazgatója a következő szavakkal köszöntötte a jelenlévőket:
-Tizenegy éve, hogy felvette az iskola Károly Róbert nevét, azóta minden évben megemlékezünk róla. Hagyomány a Károly Róbert Napokon, hogy megköszönjük munkájukat azoknak a felnőtteknek, akik az iskoláért sokat tettek. Őket jutalmazzuk a Károly Róbert-díjjal, melyet minden évben az iskolaszék elnöke ad át, így idén az új elnök asszony: Erdélyiné Kincses Andrea, aki remélhetőleg sokáig betölti ezt a funkciót, hiszen nagyobbik gyermeke idén kezdte meg iskolai tanulmányait.
Károly Róbert-díjat kapott:
-Boda Ignácné, aki sok finomat főzött a konyhán diáknak, tanárnak egyaránt
-Palkó Géza László szülő
-Zsidákovics Ferencné
Osztályonként két tanuló pedig, aki a közösségért, az iskoláért sokat tett, Károly Róbert lovagjává vált. A ceremónián a lovaggá avatást Herczeg István pedagógus irányította.
Károly Róbert lovagja lett:
10.a. Palkó Tamás, Balla Renáta
10.b. Máthé Beáta, Csizmadia Zsófia
11.a. Budai Tammás, Birki Viktória
11.b. Páva Balázs, Kurucz Andrea
12.a Kocsi Olga, Csepcsányi Zsolt
12.b. Scsúr Anikó, Horváth Nimród
A lovaggá avatást követően minden osztály az iskola ünnepére való tekintettel egy-egy tortát kapott, majd a főépületbe vonultak át a részt vevők koszorúzásra.
A programok azonban ezzel nem fejeződtek be, hiszen a gólyaavatás még hátra volt, melyen minden kilencedikes diák igazi gólyává vált.