Menu

Karácsonyi hangulat az ÉNO-ban

2004.12.17.

Az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának fiatalja tartották meghitt hangulatú karácsonyi ünnepségüket kedden délután az Árendás közi épületben.
Ahogy az ünnepségen elhangzott, nagy buzgósággal készült a sok-sok ifjú arra, hogy adottságaiknak megfelelően álljanak a szülők és a vendégek elé.

Először egy meseadaptációt láthattunk, melyben az angyalkák segítenek Mikulásnak a sütikészítésben, ám a sütéssel megbízott angyalka elalszik a sütő mellett. A főangyal a segítésükre siet, így a Mikulás mégis viheti és oszthatja a finom a süteményeket a gyermekeknek.
A második műsorszámban egy igazán feledhetetlen betlehemes előadást mutattak be a fiatalok. A kis darabokat Lovász Márta, Járókáné Csizmadia Erzsébet és a gondozónők tanították be.

A műsor végén közösen mindenki elénekelte a Mennyből az angyal című dalt, majd először az otthon fiataljai adtak ajándékot Hajdu László polgármesternek, Marsovszky Györgyné Katinak, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnökének, valamint Osgyány Évának, az ESZI igazgatójának és Varga Jánosnénak, az ESZI gazdasági vezetőjének. Ezután a fiatalok kapták meg a fényképükkel díszített fényképtartót, melyet mozaikkal készítette el. A hagyományoknak megfelelően a karácsonyfánál mindenki névre szóló ajándékot, karácsonyi csomagot kapott, illetve akik dolgoznak, még egy kis kiegészítést vehetett át.