Menu

Jutalom a rendvédelmi szervek munkatársainak

2010.03.13.

Nemzeti ünnepünk alkalmából március 12-én a polgármesteri hivatal Kossuth termében Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő, dr. Nagy Antal jegyző és dr. Hetyei László önkormányzati képviselő elismeréseket adott át a rendvédelmi szervek munkatársainak.

Köszöntő gondolataiban Hajdu László rövid történelmi áttekintést adott az 1848-49-es forradalom és szabadságharc óta eltelt 162 esztendőről, majd azzal zárta mondandóját, hogy ma is van feladatunk mindannyiunknak.
Ezt követően adta át a jutalmakat munkájuk elismeréseként a XV. ker. Rendőrkapitányság, az Észak-pesti Tűzoltási és Mentési Parancsnokság, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság XV. ker. Kirendeltség, a Palotai Önvédelmi Védegylet, valamint a Palotai Polgárőrség munkatársainak.
A XV. kerületi Rendőrkapitányság részéről Héri Erzsébet és Jókay-Guttmann Zsolt Imréné közalkalmazott, Kurucz Andrea rendőr hadnagy, Lovas Norbert és Lóránt Róbert rendőr törzszászlós, Oravecz Lajos rendőr zászlós kapott jutalmat.
Az Észak-pesti Tűzoltási és Mentési Parancsnokság részéről Dávid László, Halász Tibor tűzoltó zászlós, Horváth Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester, Laczó András és Szemők Zsolt tűzoltó őrmester, illetve Pejkóné Menyhárt Györgyi tűzoltó őrnagy részesült elismerésben.
A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság XV. kerületi Kirendeltségének munkatársa, Gavoldiné Nagy Ágnes lakosságvédelmi előadó kapott jutalmat.
A Palotai Polgárőrség Bűnmegelőzési és Önvédelmi Egyesület tagjai közül Vona Richárd és Zeller Zsolt, míg a Palotai Önvédelmi Védegylet tagjai közül Kiss Imre részesült elismerésben.
Szintén ezen az ünnepi összejövetelen vehették át a különböző kitüntetésekhez járó elismeréseket a korábbi napokban az önkormányzati miniszter, a szociális és munkaügyi miniszter, valamint az egészségügyi miniszter által jutalmazottak.
Mindezeket követően Hajdu László polgármester mondott pohárköszöntőt. Szavaiban kihangsúlyozta, hogy mindannyian magyarok vagyunk a hétköznapokban is, ám nemcsak egy-egy ünnep alkalmával, hanem az év 365 napján szükség lenne az összefogásra.
-Remélem, jó úton vagyunk. Én optimista vagyok.