Menu

Jutalom a legjobb tűzoltóknak

2012.09.08.

Államalapító Szent István ünnepe alkalmából augusztus 21-én a IV. és a XV. kerületek önkormányzata jutalmakat adott át az újpesti tűzoltólaktanya legjobban teljesítő szakembereinek. Bitvai Nándor alpolgármester ezúttal öt tűzoltót, Bárány Zoltán törzsőrmestert, Riesz Ádám törzsőrmestert, Szabó Dávid főhadnagyot, Balog László főtörzsőrmestert és Fajt Ákos törzsőrmestert részesített elismerésben.

– Az önkormányzat egyik legfontosabb feladata a közbiztonság megóvása – mondta az alpolgármester. – Ennek része, hogy azokat a szakembereket, akik szerepet vállalnak a közbiztonsági feladatokban, megjutalmazzuk. Évente két alkalommal, Flórián napján és augusztus 20-a alkalmából szoktunk jutalmakat átadni a tűzoltóknak.
– Nagy öröm számunkra, hogy sem a IV., sem pedig a XV. kerületi önkormányzat nem feledkezik meg rólunk – tette hozzá Gyurkó Ferenc főhadnagy, a laktanya vezetője. – A tűzoltók munkáját általában rendkívüli előléptetéssel ismerik el. Úgy gondolom, hogy fontos a kollégák motiválása, mert manapság a tűzoltók úgy érzik, hogy magukra hagyták őket.