Menu

Jubileumi ünneplés II.
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.06.13.

A 15. alkalommal megrendezett Újpalotai Napok rendezvénysorozat egészen vasárnap estig tartott, s az utolsó három nap számtalan olyan program várta a bulizni, s ünnepelni vágyókat, hogy az ember csak kapkodhatta a fejét. Az időjárás mindennek kedvezett, bár vasárnap este a szuperkoncert: a Bikini együttes másfél órás élő buliját majdnem elmosta az eső. A közönség azonban inkább megázott, illetve tartotta a feje fölé az esernyőt, de ezektől a percektől nem fosztotta meg magát. Megérte!!!

Pénteken kora este a hagyományoknak megfelelően az első hordó sör csapra verésével vette kezdetét a program. Az ünnepélyes megnyitót Gyurcsánszky János alpolgármester tartotta meg, s egyben csapra verte a söröshordót. Ezen az estén még a The Lumens zenekar koncertjére került sor, majd az esti program, az utcabál a Miskolci Illés Emlékzenekarral elmaradt. Ám nem véglegesen, hiszen másnap este a legnagyobb Illés slágerekre nosztalgiázhattak Újpalota lakói.
A programváltozás oka: a Páskomparki tűzeset miatt nem lehetett utcabált rendezni. A helyzet azonban nagyon rövid idő alatt megoldódott, s közben az Újpalotai Napok szervezői közösen elhatározták, hogy a tombola teljes bevételét illetve a közösségi házban a tűzeset károsultjainak megsegítése érdekében felállított papírdobozba gyűjtött összeget vasárnap ünnepélyes keretek között -ha képletesen is-, de átadják a ház lakói számára.
Így bár a program módosult, de nem maradt el semmi. Szombaton délelőtt a Fő téren családi és civil főzőverseny volt, s bár a terület nem volt túlságosan nagy, de mindenütt forrt valami finom a bográcsokban, ami a végén az utolsó cseppig elfogyott. A versenyt a Paulay Alapítvány csapat nyerte meg, míg a LABE a bográcsban főtt tokánnyal aratott nagy sikert. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Nyírpalota Társaság csapata állhatott- ők babgulyást készítettek.
Eközben a színpadon is szinte egymásnak adták a stafétát a fellépők- a XV. kerületi Civil Nap keretében a Palota Táncművészeti Iskola és SE akrobatikus rock and roll bemutatót tartott, a Hálózat a Kultúráért, Művészetért Egyesület tagjai ugróasztalon nyújtottak virtuóz teljesítményt, illetve táncdalok csendültek fel. A Pesti Musical Stúdió növendékei zenés-táncos műsorral szórakoztatták a nagyérdeműt, majd Jó ebédhez szólt a nóta az ATHOS közreműködésével. A kora délutáni napsütésben lépett a színpadra a Szilas Néptáncegyüttes, majd a tánc egy másik műfaja mutatkozott be a Rainbow Team SE tagjainak tolmácsolásában. Tomi Wonder hangját már régóta ismeri a kerület lakossága, így most is nagy siker kísérte fellépést, amikor is sok-sok slágert tolmácsolt. A humor nem maradhatott el természetesen: Ayalától már megszokhattuk, hogy kellemes perceket okoz mindig fellépésével, ahogy most is. Ezután csodálatos nők varázsolták el a közönséget, s ezen belül is leginkább a férfiakat: Mia és a sivatag gyémántjai hastánc bemutatót tartottak, majd az igazi blues zene szolgáltatott nagy örömet az igényes játék kedvelőinek. Egy igazi örömzenélés részesei lehettek azok, akik a Happy Blues Day zenekar koncertjén részt vettek. A több mint hétéves miskolci zenekar tagjai ugyanis engedve a hangulat varázsának fantasztikus hangokat csikartak ki hangszereikből. S mindezzel még nem ért véget a nap, hiszen ahogy a korábbiakban már említettem, a MIEZ rövid idő alatt beszerelt és átvette a színpadot, hogy a beat-rock egyik legnagyobb hazai képviselőjét, az Illés zenekart megidézve igazi slágerekkel énekeltesse meg a közönséget.
Vasárnap pedig szinte minden ott folytatódott, ahol szombaton este abbamaradt. Délelőtt a gyerekek nagy örömére az Aranyszamár Színház művészei A Brémai muzsikusok című darabot adták elő, majd az „állatok” ott maradtak és ők választották ki az állatszépségverseny legszebbjeit a kedvenc kisállatok közül. A győztesek pedig természetesen jutalommal távoztak. Még nem volt dél, amikor a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola néptáncosainak és a Fourstepp Tánciskola növendékeinek bemutatóját tekinthettük meg, majd kora délután a Rudi Project zenéje okozott nagy sikert. Közben Adél bohóc már várta a kisebbeket, akikkel a játszóházban ékszert lehetett készíteni, s gyöngyfűzéssel, arcfestéssel és vetélkedőkkel tölthették el az időt közösen. Majoros Ágnes bábjátéka szintén a kisebb és nagyobb gyerekeket várta a színpadhoz, ugyanis megelevenedett Százszorszép Bóbiska.
S hogy minden beleférjen a programba, a tombolasorsolás szombaton és vasárnap is délután a színpadon történt. Ott, ahol a későbbiekben Hajdu László polgármester felügyelete mellett a Páskompark 35. számú ház lakói nevében Borbély Lászlóné, a ház gondnoka és négy lakó vette át képletesen a Újpalotai Napok alatt a perselyben összegyűlt pénzt illetve a tombola eladásból befolyt összeget, összesen 143.063 forintot. Az összeg felhasználásáról a kéőbbiekben történik még döntés.
Mindezek után zene, zene, zene. Ez volt a színpadon, hiszen a Hot Road Rockabilly Band a legnagyobb rock and roll slágereket játszott, majd a kecskeméti Időgép zenekar koncertjére került sor. Eddigre már teljesen tele volt Újpalota Fő tere, ahol a Bikini zenekar másfél órás koncertjén mindenki csápolt. Még az eső sem tántorított el senkit, hogy ne énekelje közösen D. Nagy Lajossal a legnagyobb slágereket, illetve ne tanulja meg vele együtt a Bikini legújabb lemezének dalait, a jövő slágereit. Lukács Péter gitárjátéka pedig igazi virtuózitásról tett tanúbizonyságot. Az estére hirdetett tűzijáték pedig teljesen érthető okokból elmaradt épp úgy, mint a délutánra tervezett tűzőrségi bemutató.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló