Menu

Józsi bácsi 100 éves

2006.01.26.

Szerencsés kerület a XV., hiszen sok olyan lakója van, aki magas életkort él meg. Nemrégiben köszönthettük az újpalotai Rácz Zoli bácsit, most a héten pedig a rákospalotai Polacsek Józsi bácsi töltötte be a századik életévét.

Köszöntésére a Vácrátót téri Napközi-otthonos Óvoda kisgyermekei érkeztek többek között, akik dallal és verssel köszöntötték az ünnepeltet. Az évforduló alkalmából Király Csaba, alpolgármester oklevél és pénzjutalmat, Marsovszky Györgyné a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke szobafenyőt, Árkosi Sándor önkormányzati képviselő valamint Dr. Pomaházi Krisztina, háziorvos és asszisztensnője virágcsokrot hozott.
Természetesen egy hatalmas torta is került az asztalra, melyen a százas számot gyertya formázta meg. A tortát Kovácsné Márkus Éva, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője hozta.
Józsi bácsi ma is jó hangulatban tölti az idejét, csak a lába zsibbad néha.
-Közel harminc évig voltam a Rákospalotai Kötöttárugyár főművezetője, ahol több mint száz dolgozó munkáját irányítottam. Akkoriban nem az iskola számított, hanem a tudás, kitűnő szakemberekkel dolgoztam együtt.
-Éltem én egy rosszabb világban, egy jobb világban, aztán a második világháború utánra egyedül maradtam. Kétszáz ember közül egyedül jöttem haza 27 hónapos munkaszolgálat után. Voltam én többek között Kijevben, Erdélyben. Odaveszett az egész családom a háborúban: apám, anyám, testvéreim, a 16 éves és a 18 éves szép lányom. De én hazajöttem, s mivel jó szakember voltam, s vidéken volt egy harisnyagyár, amelyet felgyújtottak: mi négyen összeálltunk és az égett gépeket rendbe hoztuk. Azelőtt maszek világ volt, akinek volt egy kis vagyona az vett gépet, melyekkel elkezdtek dolgozni otthon. A segédeket be kellett tanítani. Én is tartottam egy embert. Így jött össze minden.
Józsi bácsi manapság a családjával: lányával, unokáival, azok házastársaival és öt dédunokájával él békességben Rákospalotán a Kertvárosban.
Még nagyon sok boldog, szép napot kívánunk családja körében a honlap olvasói nevében is Józsi bácsinak!

Kapcsolódó cikkek:







Képes beszámoló