Menu

Jótevők ünnepe

2012.11.23.

Lágy dallamok, aranyszínű ruhába burkolózott hölgyek és mosolygós táncos férfi ak fogadtak november 9-én az Újpalotai Közösségi Házban (Zsókavár utca 15.). Mintha Tündérországba csöppentem volna. Talán nem is túlzás, hiszen ezen a napon olyan szakemberek gyűltek össze, akik az elesett emberek megsegítésére tették fel az életüket.

A Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepségen László Tamás polgármester szavai is a melegségről, a szeretetről és az önfeláldozásról szóltak. Gráczer Irma, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója elmondta: ezen a jeles összejövetelen a munkahelyi közösségek véleménye, szavazata alapján hatan elismerő oklevelet vehettek át az idősellátás, a családsegítés, a gyermekjólét területén, valamint a segítséggel élő emberek körében végzett kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként. Ezen kívül büszkék arra is, hogy a Fióka Gyermek- és Ifjúságjóléti Központ 15, az Újpalotai Családsegítő Szolgálat pedig 25 éve működik.
A díjazottak
Sódor Anna, Fejlesztő Gondozó Központ-Tanoda (fogyatékos nappali ellátás)
Lovász Márta, Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona (fogyatékos nappali ellátás) Poros Csilla, Területi Gondozás (házi segítségnyújtás), Dorogi Etelka Ildikó, Területi Gondozás (idős átmeneti otthoni ellátás), Péterfiné Szommer Anna, FIÓKA Gyermek-és Ifjúságjóléti Központ (gyermekjóléti alapellátás)
Horváth István, Újpalotai Családsegítő Szolgálat (családsegítés, azon belül hajléktalanellátás)