Menu

Jó reggelt Budapest! Itt Vietnám!

2009.08.28.

Szeptember 18-án nyílik a 3 napos Vietnam Trade Expo vásár és kiállítás, amely a hazánkba látogató vietnámi gyártók és exportőrök számára lehetővé teszi a potenciális üzleti partnerek és lehetőségek felkutatását a közép- és kelet-európai piacon. Ennek keretein belül tartják a Magyar-Vietnámi Üzleti Fórumot, amely a Magyar-Vietnámi Üzleti Tanács támogatásával a két ország közötti gazdasági együttműködés erősítését szolgálja.

Szeptember 18-án, a Vietnám Trade Expo első szakmai napján Magyarország és Vietnám további együttműködési potenciáljainak feltérképezésére nyílik lehetőség az AsiaCenter épületében, ahol 63 cég Vietnámból érkező képviselői és az európai régió kereskedői számára Üzleti Fórumot rendeznek. Az ünnepélyes megnyitón a hivatalos látogatásán hazánkban tartózkodó Nguyen Tan Dung vietnámi miniszterelnök a személyes jelenléttel is támogatni kívánja a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztését.
A Vietnám Trade Expo szakmai programját követően, a hétvégén a nagyközönség is megtekintheti további 50 résztvevő cég kínálatát. Vietnám húzóágazatainak képviselői – gyártók és exportőrök – akik 1500 négyzetméteren divattermékeket, lakásdíszítő cikkeket (rattan, bambuszbútorok és kiegészítők), más vietnámi kézműves termékeket, mezőgazdasági és élelmiszeripari árucikkeket (kávé, tea, szárított zöldségek) állítanak ki. A környező európai országok kereskedői fokozott érdeklődéssel figyelik az ázsiai ország gyorsan növekvő gazdaságát, felismerve ennek versenyelőnyét az AsiaCenter rendezvényein, üzleti fórumain, ahol nagy számban képviseltetik magukat.