Menu

Jó helyre kerülnek

2010.11.25.

Érdekes eseménynek lehettek tanúi a sajtó képviselői a mai nap reggel. A XV. kerületi Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztály Szabálysértési és Birtokvédelmi Csoportjának helyiségéből az itt évek alatt összegyűjtött szabálysértési eljárások alkalmával elkobozott tárgyak karitatív útra indultak.

Több hónappal ezelőtt kezdeményezte a kerület jegyzője a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Karitatív Tanácsánál a főváros számos pontján összegyűjtött lefoglalt holmik közérdekű felhasználását. A Karitatív Tanács pedig szeptember végén úgy döntött, hogy az elszállítással és felhasználással a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálatot bízza meg.
Így került sor ma reggel a szállításra. Amint dr. Keresztesi Gyula, hivatal Szabálysértési és Birtokvédelmi Csoportjának vezetője elmondta, hatalmas mennyiségben gyűltek össze itt a tárgyak kezdve a szerencsepénzektől a táskákig, étkészletekig, de a munkatársak lefoglaltak az idők folyamán lakástextilt, ruházatot, ágyneműt, játékokat minden mennyiségben.
A mai napon a szállítmányt László Tamás polgármester indította útjára, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet részéről Révfalvi Dorottya vette át az adományt. A szociális igazgató köszönetet fejezte ki a felajánlásért, majd elmondta, hogy az igények felmérést követően juttatják el az adományokat az árvízkárosultak, a vörös iszappal sújtott családok és intézmények számára.