Menu

Jó helyre kerül az adomány

2012.02.23.

Példaértékű az a kezdeményezés, melynek keretében az AsiaCenter nagy mennyiségű ruhát adományozott az Újpalotai Családsegítő Szolgálat számára.
A főként téli- és átmeneti ruhaneműket tartalmazó csomagot a kereskedelmi központban Rudolf Riedl ügyvezető igazgató, Soós Eszter üzletfejlesztési igazgató adta át Vizér Klára alpolgármesternek Donga Árpádné, a Szociális, Családvédelmi és Tulajdonosi Bizottság elnöke, dr. Herczeg Julianna aljegyző, Gráczer Irma, a kerületi Egyesített Szociális Intézmény mb. igazgatója és Tánczos Zsuzsa, az Újpalotai Családsegítő Szolgálat vezetőjének jelenlétében.

A kerületi honlap és az Életképek című kerületi újság kérdésére válaszolva Soós Eszter elmondta, hogy az AsiaCenter évek óta keresi a lehetőséget, hogy hogyan tudná szorosabbra fűzni a kapcsolatot a kerületi önkormányzattal.
-A saját látogatóinkon is érzékeljük, hogy egyfajta szociális érzékenységet várnak el a központtól, így például, hogy a hajléktalanok, illetve az arra rászoruló családok a szükségleteiknek megfelelő támogatást kapjanak
Megkeresésünkre hirtelen és gyors választ kaptunk az önkormányzattól. Ebből is látszódik, jól érzékeltük, van olyan probléma, amiben mi tudunk segíteni.
A programon az önkormányzat vezetőivel beszéltünk arról, hogy megpróbáljuk rendszeresíteni ezt a kapcsolatot, a Családsegítő vezetője pedig arról biztosított bennünket, hogy időről időre meg tudják nevezni, mire van szükségük a rászorulóknak. Ennek megfelelően tudunk célirányosan gyűjteni, illetve az áruház jellegéből fakad, hogy vannak olyan árukészletek, amelyek vagy gazdátlanná válnak, vagy valamilyen gazdasági folyamat révén itt ragadnak a házban. Szeretnénk, ha ezek az áruk jó helyre kerülnének, a menedzsment részéről pedig abban fogunk segíteni, hogy az önkormányzat megkapja azt a terméklistát, amiből tudnak válogatni,
Vizér Klára alpolgármester külön köszönetet mondott dr. Herczeg Julianna aljegyző asszonynak.
-Az ő hathatós, gyors és precíz közreműködésének köszönhetően jött létre ez a lehetőség. Minden adomány jól jön, különösen ezen a megkésett téli időszakban. Az Újpalotai Családsegítő Szolgálat munkatársai tudják, hogy mennyi rászorult ember él a kerületben. Engem külön nagyon melenget az a gondolat, hogy az üzleti vállalkozások karácsony után sem felejtik el, hogy lehet ilyen gesztusokat tenni, aminek a kerület lakossága és vezetése is nagyon örül. Az AsiaCenterrel egyébként is nagyon jó a kapcsolatunk. A mai találkozó alkalmával is felmerült több olyan lehetőség, amely területen együtt tudunk működni a továbbiakban: pl. városfejlesztés területén a kerékpárút építése, amelyet az AsiaCenter megterveztetett és számon kérték, hogy hogy áll a kivitelezése, szóba került a kiserdő ügye, hogy ott szeretnénk építeni egy szabadtéri sportútvonalat, amelyben együtt tudnánk dolgozni.

Kapcsolódó cikkek:


Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok: