Menu

Jegyzői felhívás a társasházak rendszeres fertőtlenítésére

2020.09.16.

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében dr. Filipsz Andrea jegyző asszony felhívást intézett a társasházak közös képviselőihez és intézőbizottsági elnökeihez.

A Kormány a 283/2020. (VI. 17.) számú rendeletével Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzet elrendelésével járványügyi készültséget vezetett be. A koronavírus járvány megfékezésének egyik eszköze, hogy a társasházközösségek – a közös képviselők vagy az intézőbizottságok közreműködésével – gondoskodnak a közös használatú területek rendszeres tisztításáról és fertőtlenítéséről. Ennek során szükséges a liftek és a kapucsengők hívógombjainak rendszeres fertőtlenítése is.

Ezek fontosságára hívta fel a figyelmet a XV. kerület jegyzője dr. Filipsz Andrea. Tájékoztatójában kiemelte, hogy a biztonságos közlekedés ebben a helyzetben sem akadályozható, ezért kéri, továbbra is biztosítsák, hogy  a mozgásában korlátozott (vagy babakocsival közlekedő) lakók, a lifteket használva, jelentősebb fennakadás nélkül tudjanak a lakásuk és a közterület között közlekedni.

 

A fertőtlenítés hatékony módszeréről a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatót adott ki az alábbi címen:
https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/765-tajekoztatas-a-jarvanyugyi-keszultsegi-idoszak-alatt-betartando-altalanos-jarvanyugyi-megelozo-szabalyokrol