Menu

Játszva olvassunk, olvasva játsszunk együtt!

2006.05.18.

Kedden délután volt a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Eötvös utcai fiókjában a „Játszva olvassunk, olvasva játsszunk együtt!” című pályázat döntője. A vetélkedőt a 2.,3.,4. évfolyamra járó kisdiákok számára hirdette meg a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ. A program fő szervezője Berta Dénesné volt, munkájában kiemelt segítséget nyújtott a délután moderátora Morvai Béláné.

Miután Morvai Zsuzsa köszöntötte a döntőbe jutott kilenc csapatot, Berta Zsuzsa elmondta, hogy előzetesen három feladatot kellett teljesítenie a döntőbe jutott csapatoknak, most pedig ismét sok-sok érdekes akadályt kell leküzdeniük.
A döntőre minden korosztály a „saját” írójának pályafutásából / 2. évfolyam
Marék Veronika, 3. évfolyam: Fésűs Éva, 4. évfolyam: Janikovszky Éva/ készült egy tablóval, melyet a zsűri értékelt az alatt az idő alatt, míg a csapatok tagjai egy feladatlapot töltöttek ki. Utóbbi témáját Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány című regénye képezte.
A feladatok elvégzését követően pedig a zsűrinek egy-egy jelenetet kellett bemutatniuk. A zsűri pedig több szempont alapján értékelte az előadásokat, így például a beszédkultúrát, a mozgáskultúrát is. A tablók értékelésénél pedig fontos szempont volt, hogy a legfontosabb életrajzi adatok mellett a művek szerepeljenek, s szép legyen mindennek a kivitelezése is.
A döntőbe a kerület különböző iskoláiból a következő csapatok jutottak, akikről még ekkor nem lehetett tudni, hogy mely iskolák képviselik, hiszen jeligével jelentkeztek:
2. évfolyam: Meseautók, Négyfejű sárkány, Cincogók
3. évfolyam: Szuper Mesemondó Manók, Könyvmolyok, Furfangosok
4. évfolyam: Mesevilág, Vagányok, Könyvtáros Baglyok

A zsűri elnöke Lindner Gusztáv, az OMIS osztályvezetője volt, míg a tagok sorában helyet foglalt Stancsics Erzsébet és Szántai Sándor, írók-költők, a Krúdy Kör tagjai, Szecsei Lászlóné, a FSZEK Kelet-Pesti Régió igazgatója, Szalayné Kirádi Éva, a KNOK intézményegység-vezetője, Kompa Istvánné, a KNOK intézményegység-vezető helyettese, Kecskeméthyné Mezősi Annamária, a Kerületi Nevelési-Oktatási Szakmai Műhely vezetője, Kocsmár Sándorné, a KNOK pedagógusa s Balla Éva a KNOK óvodájának vezetője.

Az izgalmas verseny közel két órán át tartott, de végül megszületett a végeredmény, s ekkor derült ki, hogy melyik csapat melyik iskola diákjaiból verbuválódott.

I. helyezett: Mesevilág csapat (László Gyula Gimnázium)
II. helyezett: Furfangosok (Szent Korona Általános Iskola)
III. helyezett: Szuper Mesemondó Manók (László Gyula Gimnázium)

A további csapatok:
Cincogók (Szent Korona Általános Iskola)
Könyvmolyok (Kontyfa Álzalános Iskola)
Könyvtáros Baglyok (Hartyán NOK)
Meseutazók (László Gyula Gimnázium)
Vagányok (Kolozsvár Általános Iskola)
Négyfejű sárkány (Kontyfa Általános Iskola) A döntőre nem jöttek el!

Kapcsolódó cikkek

Képes beszámoló