Menu

Itt is gyógyulhatnak
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.04.10.

Lassan egy hónapja várja Újpesten a Görgey Artúr utcában az új gyermekorvosi rendelő a kis pácienseket, melynek hivatalos avatására működésének harmadik hetében került sor.

Az ünnepélyes átadón Horváth Csaba a főváros főpolgármeseter-helyettese beszélt arról, hogy bár hosszú időn keresztül nem éppen a legmegfelelőbb körülmények között fogadhatta a kisbetegeket a korábban a Jókai utcában működő szakrendelő, ám most az Újpesti Önkormányzat és a Fővárosi Önkormányzat támogatásának köszönhetően korszerű körülmények között gyógyulhatnak a gyermekek.
-Egy korszerű, a gyermek szakrendelésnek megfelelő minőségű egészségügyi centrumot alakíttattunk ki- mondta Horváth Csaba, majd dr. Derce Tamás, a IV. kerület polgármester szólt néhány gondolatban.
-Cassius Dio írta, hogy miközben Cézár egyik gyilkosa felemelte a tőrt, az ifjabb Cato elkiáltotta magát: Bűneid száma végtelen! Úgy gondolom, hogy végtelen számú bűneiből végre valami jót is tett a főváros Újpestnek- mondta kicsit ironikusan dr. Derce Tamás, majd a munkatársaknak megköszönve a munkát, szólt arról, hogy amint az ünnepségnek vége, máris a munka vár mindenkire.
-Hiszen sokat kell még tennünk azért, hogy Újpesten az egészségügy elérje azt a színvonalat, amire azt mondhatjuk, hogy megfelel a XXI. század követelményeinek. Tudom, hogy hoznak ide Zuglóból, Rákospalotáról is gyerekeket és nem mindegy, hogy amikor elhozza a szülő a gyermekét, milyen benyomást tesz rá a környezete, amikor pedig elmegy, akkor mit mond az itt tapasztaltakról. Örülök, hogy Újpest teljesítette a vállalt kötelezettségét, remélhetőleg a felsőbb szintekről is elmondható lesz ez. Mindenkinek szeretném megköszönni, aki részt vett a munkákban, hogy ez az intézmény már a múlt hét elején meg tudta kezdeni a szolgáltatását. Aminek különlegesen jelentősége van: a rossz nyelvek szerint Károlyi gróf istállójaként nyilvántartott Jókai úti rendelő mára a múlté. Magunknak, mindenkinek köszönöm- mondta, majd dr. Küttel Péter, a Károlyi Kórház főigazgatója is köszönetet mondott mindenkinek, hogy ilyen szép rendelőben dolgozhatnak munkatársai. A programon ezt követően dr. Lengyel Zsuzsa főorvos mutatta be az érdeklődőknek az intézmény egy-egy részét. Amint elmondta, két szempontot tartottak a tervezés folyamán szem előtt: nagy váróhelyiség legyenek és a szakrendeléseknek megfelelő funkciójú szobák. Az épületben helyet kapott az ortopédia és annak gipszelő helyisége, a laboratórium, a bőrgyógyászat, a szemészet és pulmonológia, valamint az egészségügyi dolgozók számára öltöző és étkező.
A XV. kerület részéről Király Csaba alpolgármester, dr.Ódor József, szociális és egészségügyi ellátási szakértő, valamint dr. Neszt Kálmán, a XV. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Intézményének főigazgató főorvosa vett részt.
A teljes beruházás 41 millió forintba került, melyből 17 millió forintot a főváros-, 20 millió forintot az újpesti önkormányzat, 2 millió forintot a kórház, míg szintén 2 millió forintot a kórház alalpítványa állt.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló