Menu

Ismét vastaps a Lumen Christi fellépésén

2005.05.07.

„Új műsorral állunk elő ismét. Az idei érdekesség az lesz, hogy az „Apácashow” című film két legjobb, legütősebb betétdalát is előadjuk, reméljük a közönség tetszésére talál” – olvashattuk Gergó Lajos, a Lumen Christi együttes vezetőjének ajánlójában.

Az ígéret pedig valóra vált. Az április 30-i koncert elején Gergó Lajos köszöntötte a Csokonai Művelődési Ház színháztermében összegyűlt közönséget és elmondta, amit már az együttes koncertjeit rendszeresen látogató tud: eddig két CD-jük jelent meg. E rövid köszöntő után pedig a hangulatot pár perc alatt az együttes éneke fokozta, ami nem volt nehéz. Hiszen, az énekesek és a zenészek (zongora, dob, szintetizátor, gitár) – a 15 lány és 7 fiú, valamint a vezető mind-mind olyan élvezettel adták elő a számokat, hogy a közönség is perceken belül velük énekelte, dúdolta az ismert és kevésbé ismert gospeleket, spirituálékat.

Az esten először azt a dalt adta elő a Lumen Christi együttes, melyet először tanultak meg hajdanában: a Let us… című számot, majd az ismert „Jerico” csendült fel. Ezt követően az első olyan szám hangzott fel, mely újdonság volt: a We shall…, melynek előadásában a kéz is szerepet játszott. Az ezt követő számokban ugyanúgy, mint a korábbiakban említetteknél is mindegyiknél magyarul elhangzott a tartalma. Így hallható volt többek között a Gospel Train, Oh, freedom…, It’s me…

Reméljük, mielőbb hallhatjuk ismét a mosolygó kiscsapatot és vezetőjüket.