Menu

Ismét terítéken a költségvetés

2019.05.13.

Kedden 16 órától rendes, 18 órától rendkívüli ülést tart a testület, utóbbin, immár nyolcadszor, a kerület büdzséjéről szavazhatnak a képviselők.

A munkaterv szerinti rendes ülésen az interpellációk elhangzása után – amennyiben az előterjesztés napirendre kerül – a képviselők határozhatnak egyebek mellett az intézményi térítési díjak felülvizsgálatáról, az önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságokkal kapcsolatos tulajdonosi döntésekről. Megtárgyalhatják a XV. kerületi Rendőrkapitányság és a dr. Vass László Egészségügyi Intézmény szakmai tevékenységéről, valamint az önkormányzati cégek 2018. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót.

A képviselők megválaszthatják a CSAPl-15 Vásárcsarnok és Piacfenntartó Kft. ügyvezetőjét, dönthetnek a Gazdasági Működtetési Központ (GMK) és a REAC SISE közti megállapodásról a Szántóföld utcai sporttelep használatával kapcsolatban, és a rendes testületi ülés résztvevői meghallgathatják Németh Angéla polgármester tájékoztatóját az M3 autópálya XV. kerületi bevezető szakaszán hiányzó zajvédő fal kivitelezésének aktuális állapotáról is.

A rendkívüli ülés 18 órakor kezdődik, és az egyetlen napirendi pontja a kerület 2019. évi költségvetésének megalkotásáról szóló előterjesztés. Annak elfogadásával eddig hétszer próbálkoztak meg, ám ez rendre elakadt a Fidesz-frakció tagjain, a Fideszből kizárt alpolgármesteren, Victorné dr. Kovács Juditon, illetve Bitvai Nándoron, a szintén exfideszes Merk Péteren, valamint az MSZP-ből kizárt, jelenleg független Móricz Eszteren.

Mindkét esemény nyilvános, így minden érdeklődőt tisztelettel és szeretettel várunk a helyszínen, de az üléseket természetesen az élő közvetítéssel is figyelemmel kísérhetik a képernyők előtt.

A rendes testületi ülés előterjesztéseit ITT, a rendkívüliét ITT olvashatja.