Menu

Ismét sikeres volt a Mobilitás Hét rendezvénysorozat

2006.10.22.

Még az elmúlt hónapban került sor a hagyományos Mobilitás Hét programsorozatra, mely szeptember 15-23. között volt a kerület számos pontján.

Ahogy a korábbiakban már beszámoltunk róla a FENO-ban rendezett hagyományos bowling versennyel vette kezdetét a több mint egyhetes program, majd egy nappal később a Sport Napjaként a Pattogós iskolában bemutató sportfoglalkozások voltak fogyatékkal élőknek.
-A hétfői nap a Kerékpározás Napja volt, melynek keretében délelőtt több mint 80 gyerek vett részt a Dózsa Gimnáziumnál rendezett kerékpáros gyorsasági és ügyességi versenyeken különböző korcsoportokban. Az ügyességi versenynél felhasználtuk azokat a bójákat, melyeket a GKM-től kaptunk a programhoz- mondta Avarkeszi Béla, a programsorozat fő szervezője, civil referens. Az összesítésben a legjobb eredményt a Kossuth NOK-ba járó egyik kislány nyerte meg, így ő vihette haza azt a kerékpárt melyet a korábbiakban vásároltunk azért, hogy akik nem tudnak kerékpárt hozni a versenyre, használhassák ezt. A verseny végeztével pedig kisorsoltuk. Ezen a napon sajnos az eső elmosta a pestújhelyi kerékpáros felvonulást. Másnap a környezetvédelmi vetélkedőt az óvodások számára szintén nem tudtuk megtartani az eső miatt, ám esőnapot is beiktattunk, így a kicsik csütörtökön vetélkedhettek egymással. Öt óvoda vett részt: a Micimackó, a Klapka, a Mézes, a Molnár Viktor utcai és a Nádastó parki óvoda, s az óvónők vállalták, hogy ők lesznek az állomásvezetők. A gyerekekkel mindenki elégedett volt, sokat tanultak a program során, s így a verseny végeztével játékokból, csokoládéból álló csomagokat vihettek magukkal az óvodába. A kérdések összeállításában segítséget nyújtott Erdélyi Ferenc, Czibik Tamás és Matolcsyné Szimon Ildikó.
A szerdai nap a Biztonságos Közlekedés Napja volt, melynek keretében KRESZ vetélkedőt tartott Gáti Imre rendőr úr az újpesti Berda József u-i tanpályán. A vetélkedő végeztével pedig az ügyességi tanpályán mehettek végig a gyerekek, s kaptak a rendőrségtől és az önkormányzattól ajándékokat. Délután közlekedési vetélkedő volt alsó tagozatosoknak a Kontyfa utcai iskolában. Az iskolában van egy tizedikes osztály, akik egy projektben vesznek részt, s ők állították össze a versenyt. Segítségükre volt a kinti és a benti programban is a Biondo Bike Egyesület.
Csütörtökön a ovisok vetélkedését követően került sor a Pestújhelyi Általános Iskolában a rajzkiállítás megnyitójára, melynek részleteiről már szintén a korábbiakban beszámoltunk.
A pénteki, szeptember 22-i nap az Autómentes Nap keretében zajlott le. Ekkor a Beller Imre utca egy részét lezártuk, s itt aszfaltrajz versenyen, ügyességi versenyen vehettek részt a kisebbek. A BRFK-tól jött egy kollega, aki közlekedésbiztonsági tesztet állított össze, illetve egy bohóc is beszélgetett a gyerekekkel. Ehhez a programhoz tartozott a Környezetvédelmi konferencia, melyről már olvashattak szintén a honlap olvasói.
A zárónapon, szombaton pedig a Biondo Bike Egyesület szervezett egy sikerese kerékpáros és futó versenyt a Pólus mögötti területen- mondta zárszóként Avarkeszi Béla.