Menu

Ismét Rákospalotára „hívogattak”

2005.10.07.

Szerdán kora délután óta az idei évben másodszor várja a kerületben Szabó Ferenc és Ozsváth László, két túrkevei amatőr fotós „Hívogató” című kiállítása a látogatókat.

Most a Károly Róbert Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda Bogáncs utcai intézményének ebédlőjében mutatkoznak be. Tavaly Túrkevén, majd idén tavasszal a Dózsa György Gimnáziumban köszönthettük a két alkotót, akik fotós tevékenységükön túl önkormányzati képviselők is egyben lakhelyükön.
A közel száz fotóból álló kiállításon először Budai Judit, Túrkeve Város Művelődési Intézmény és Könyvtárának igazgatója köszöntötte a közönséget, majd az iskola tanulói adtak elő egy rövid verses-zenés műsort.
A kiállítást Kiss Péter kancelláriaminiszter nyitotta meg, aki elmondta, hogy ezt a mostani világot, s kiterjesztve Túrkevét, Magyarországot a két fotós szemével láthatjuk.
-Ebben az egyre inkább globalizálódó világban elmondhatjuk, hogy külföld sincs messze, itt van a szomszédban, s ha ezt a globalizációs folyamatot megállítani nem is lehet, de megérteni mindenképpen. A fotók azt mutatják, hogy a világ közelebb hozható az egyénhez, hiszen láthatjuk az egyént, az embert, a jelen és a múlt szépségeit. A két fotóst nem is lehet amatőrnek nevezni, hiszen ők képesek voltak és képesek a munkájukat és a társadalmi szerepvállalásukat ötvözni. Ez teszi művésszé az alkotót.
A kiállítás megnyitón az érdeklődő túrkevei és XV. kerületi lakosok mellett jelen volt több önkormányzati képviselő, valamint Hajdu László polgármester és Galambos Ferenc alezredes, a BRFK XV. kerületi kapitányságának vezetője.
A fotókiállítás október 19-ig tekinthető meg.