Menu

Ismét Mobilitási Hét

2005.09.20.

Pénteken délután a Budai II. László Stadion műfüves pályáján Kiss Péter kancelláriaminiszter tartotta a sípot, melyet a Micimackó óvoda csapatának kapitánya fújt meg, majd Hajdu László polgármester elrúgta a labdát. Így vette kezdetét a 24 órán keresztül tartó foci, melyen közel 540 fő vett részt.

Dr. Géczi István, a program szervezője elmondta, hogy az esélyegyenlőséget az ovisok focijával kell kezdeni, míg befejezni a szeniorok pályára lépésével lehet.
Kiss Péter ehhez annyit tett hozzá, hogy a rendezvény házigazdája, dr. Géczi István sokunk számára példakép lehet, ő nemzeti büszkeségünk.
-Most a legfiatalabb korosztály kezd sportolni, akikből vagy élsportoló válik, vagy, ha úgy döntenek, hogy mégsem, akkor is egészséges emberek lesznek. De ez is a mobilitás célja. Kívánom, hogy mindenki számára követendő példa legyen ez a mai rendezvény.

Az első sípszót követően alig néhány perccel már a Molnár Viktor utcai FENO-ban folytatódott a program, ahol a nyitótáncot az ÉNO fiataljai adták elő. Majd a program folytatásaként Hajdu László polgármester elmondta, hogy a Mobilitási Hét rendezvényeként visszatérő program a bowling bajnokság, ezért köszönet illet minden résztvevőt és felkészítőt.

A megnyitón részt vett többek között Király Csaba, alpolgármester, Marsovszky Györgyné, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke, Kovácsné Márkus Éva, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője, a zsűri tagjaként Tóth Imre, önkormányzati képviselő.

A versenyen ugyanúgy, ahogy az elmúlt években- a XI. kerületi Habilitációs Napközi-otthon, a Fejlesztő-Gondozó Központ és az Értelmi Fogyatékosok Napközi-otthonának gyermekei vettek részt szép sikerrel. Tavaly a vándorkupát a Habilitációs Napközi-otthon vitte el, most ismét a kerületben marad, a FENO nagycsoportja nyerte meg ugyanis a bowling versenyt.

A verseny végeredménye.
1. FENO nagycsoport
2. ÉNO
3. Habilitációs Napközi-otthon (XI. kerület)
4. FÉNO kiscsoport

Egyéniben a szétlövés után:
1. Lukács Péter (FÉNO nagycsoport)
2. Zsidákovics Ferenc (ÉNO)
3. Tóth Imola (FÉNO kiscsoport)

Kicsik versenye:
1. Habilitációs Napközi Otthon
2. FÉNO kiscsoport

Nagyok versenye:
1. FÉNO nagycsoport
2. ÉNO

Az ESZI Fejlesztő-Gondozó Központjának és egyben a program védnöke Martinek János és Erdei Madár Zsolt, akik bár a korábbiakban részt vettek, ám idén akadályoztatásuk miatt egyikük sem tudott ott lenni a rendezvényen.

A részt vevők kupákat, érmeket és emléklapokat kaptak, s természetesen nem maradt el a hagyományos ünnepi torta sem.

Kapcsolódó hírek: