Menu

Ismét lesz idősek Ki Mit Tud-ja

2006.11.28.

Már csak néhány nap, s ismét elkezdődik- immáron harmadik alkalommal – a népszerű Ki Mit Tud – sorozat, melyet a szépkorúak számára szervezett meg a korábbiakban is és most is három országgyűlési képviselő: Hajdu László, Kiss Péter, Csizmár Gábor.

Már a korábbi években is oly népszerűségnek örvendett ez a rendezvénysorozat, hogy egyrészt egyre több kategóriában próbálhatják ki tehetségüket a nyugdíjasok, másrészt a két segítő-szervező Kalina Éva és Marsall Géza létrehozta a Ki Mit Tud Klubot.
A januárban útjára induló III. Idősek Ki Mit Tudja versenyt meghirdető programon, s egyben a Ki Mit Tud Klub közös rendezvényén november 24-én Hajdu László képviselte a három fővédnököt, aki elmondta, hogy a versenysorozat nemcsak a versenyzőknek, hanem a szervezőknek is próbatételt jelent..
-Az előbbieknek azért, mert vagy meg akarják ismételni előző évi jó szereplésüket, vagy új fellépőként izgulnak, mert még nem rendelkeznek elegendő tapasztalattal. A szervezőknek pedig azért, mert meg szeretnék ismételni a korábbi magas színvonalú rendezést. A Ki Mit Tud? egy nagy baráti összejövetel a két kerület, település nyugdíjasai számára. Emellett természetesen egy nemes verseny is, részben Újpest és Rákospalota, Pestújhely és Újpalota között, részben a két kerületben található nyugdíjas klubok között. Én mégis azt mondom, ennek a versenynek egyetlen igazi nyertese a közönség lehet, aki az elődöntők során, a döntőben és a gálaműsorban is egyaránt színvonalas produkcióknak tapsolhat majd- mondta Hajdu László.
A polgármester szavait követően Marsall Géza ismertette a 2007. évi programot.
A verseny menete:
Január 10. Cers- és prózaverseny selejtezője (Polgári Centrum)
Január 11. 15.00 „Összecsendül a sok pohár”(pótszilveszter) – a Ki Mit Tud Klub rendezvénye (Ady Művelődési Központ)
Január 24. Elődöntő (Csokonai Művelődési Ház)
Február14. és 21. Az operett, opera, táncdal és sanzon kategória selejtezője (Polgári Centrum)
Március 14. (16.) Zenés próbanap(Csokonai Művelődési Ház)
Március 21. Az opera, operett, magyar nóta, népdal, táncdal és sanzon kategória elődöntője (Csokonai Művelődési Ház)
Április 11. (12.) Próbanap (Polgári Centrum)
Április 18. Magyar nóta és népdal kategóriában elődöntő (Polgári Centrum)
Május 9. és 10. Főpróba (Ady Művelődési Központ)
Május 11. (Ady Művelődési Központ)
Május 25. Gálaműsor (Csokonai Művelődési Ház)

Mindemellett februárban lesz a Ki Mit Tud Klub farsangi bálja a Száraznád Közösségi Házban, míg március 8-án a klub nőnapi ünnepségének ad otthont a Csokonai Művelődési Ház. Áprilisban a locsolóbál várja a tagokat az Ady Művelődési Központban Újpesten, májusban pedig ismét a Száraznád Közösségi Házban tart rendezvényt a klub.