Menu

Ismét Gó verseny Pestújhelyen

2011.01.31.

Január 29-én a Pestújhelyi Közösségi Házban rendezte a Magyar Gószövetség – az Európa-bajnoksághoz igazodóan immár három korosztályban – a 2011. évi Magyar Gyermek- és Ifjúsági Bajnokságot.

A versenyt 12 év alattiak, 16 év alattiak és 20 év alattiak korosztályában bonyolították le. A három győztes szállásköltségét és nevezési díját a Magyar Gószövetség fizeti a csehországi Brnóban március 10. és 13. között megrendezésre kerülő Gyermek és Ifjúsági Európa-bajnokságra.

A három korosztály mindegyikében volt pestújhelyi induló, a kicsiknél mindjárt öt is.

A verseny a kicsiknél fejeződött be először. Ők öt fordulót játszottak, 30 perces gondolkodási idővel. Némi izgalmak után végül Turán András (Budai XI) veretlenül lett első a Sárkány DSE-t képviselő Köllner testvérek (Köllner Barnabás és Köllner Dóra) előtt.

A 16 éven aluliak között a dobogó első és harmadik fokára is a pestújhelyi egyesület versenyzője került: Csizmadia Róbert veretlenül győzött, mögötte a régen látott Csóti Sebestyén (Agyar SE) lett a második, míg Záhonyi György a harmadik helyen végzett.

A legnagyobban végeztek legkésőbb. Itt is lett veretlen, méghozzá Albrecht Domonkos (Agyar SE), megelőzve Seres Júliát (Pagoda) és Tölgyesi Renátót (Budai XI).

Az Első Magyar Gó Egyesület Pestújhely versenyzőinek eredményei:

U12:
4. Csizmadia Viktória
6. Xie Zong Pu
7. Kovács Fanni
8. Bencze Tamás
13. Tamás Norbert

U16:
1. Csizmadia Róbert
3. Záhonyi György
6. Pujsz Zsolt

U20:
6. Záhonyi Vera

Az egyesület oktató-nevelő munkájának szép bizonyítékai ezek az eredmények, hiszen ebben a tanévban három kerületi iskolában (Pestújhelyen a Pestújhelyi NOK-ban, Újpalotán a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, míg Rákospalotán a Kossuth NOK-ban) folyik az egyesület szervezésében a gó tanítása szakkörök keretén belül.

Minden résztvevőnek gratulálunk!

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok: