Menu

Ismét a Kavicsosban az Országos Darts Diákolimpia

2008.03.08.

Februárban a Budapesti Darts Diákolimpia döntőjének, míg március elsején az országos Darts Diákolimpia döntőjének adott helyet a László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda Kavicsos közi épületének tornaterme. Utóbbit ötödik alkalommal rendezték meg ezen a helyszínen.

-A rendezésben segítők -a Kavicsos DSE versenyzői- már előző nap este is szorgosan készültek a várhatóan nagy létszámban megjelenő játékosok és kísérőik fogadására. Szombat reggel, az utolsó egyeztetések, ellenőrzések, egy kis csinosítás a teremben- úgy néz ki, minden rendben- számolt be a történtekről Vámosi László, a Magyar Darts Szövetség utánpótlás vezetője. Már kora reggeltől folyamatosan érkeztek a játékosok és kísérőik. Volt olyan, aki különbusszal, kisbusszal, volt, aki autóval, és voltak olyanok is, akik gyalog (ők inkább a helyiek) érkeztek. A nevezés és az előnevezések egyeztetése zökkenőmentesen zajlott. Majd miután jómagam elmondtam köszöntő szavaimat, Bäckné Kremm Andrea az intézmény elnök-igazgatója nyitotta meg a versenyt, aki beszédében kiemelte, hogy évről évre magasabb létszámban és egyre több helyről érkeznek a gyerekek.
-Hamarosan elkezdődtek a küzdelmek. Az összesen 156 induló 20 dobóhelyen kezdte meg a játékot. A verseny zökkenőmentesen, folyamatosan zajlott (köszönet a versenybizottságnak) és alig öt óra elteltével fejeződött be. Példa értékű volt a gyerekek, fiatalok fegyelmezettsége a verseny közben és azon kívül is. A verseny közben egy kivetítőn folyamatosan jelentek meg képek a Budapesti Darts Diákolimpiáról, a hollandiai WK-ról, a prágai EDU-ról, és később a helyszínen készült képeket is láthatták a versenyzők, a szép számban megjelent kísérők és érdeklődők- mondta Vámosi László. Érkeztek versenyzők Veszprém megyéből, Borsod Abaúj Zemplén megyéből, Székesfehérvárról, Füzesabonyból, Pápáról, Szekszárdról, Maglódról és Budapestről. Mindezért köszönet illeti a területi vezetőket, a klubok képviselőit, a lelkes testnevelőket, a szülőket és kísérőiket.
Az eredményhirdetésre délután került sor, miközben itthoni újdonságként a PDC és a WDF szignálja folyamatosan hallható volt. A nézők, szurkolók is „átszellemültek”, mert együtt ünnepeltek, ugráltak a gyerekekkel a zene ritmusára.
-Öröm volt nézni a sok lelkes fiatalt verseny közben, valamint a kísérőket, akik sokszor jobban izgultak, mint a versenyzők! Ezen a napon volt itt minden: öröm, nevetés, kacagás, pityergés? a paletta széles, de egy biztos, felejthetetlen élménnyel gazdagodott mindenki!- mondta zárásképp Vámosi László.

Eredmények, különdíjak:

I-II. korcsoport – fiú
I. hely Kosztyán Tamás(Bp),
II. hely Nguyen Viet Linh(Bp),
III. hely Bajkó János(Maglód),
IV. hely Kis Ádám(Bp),
V. hely Mata András(Miskolc) és Liszi Márk(Veszprém)

I-II. korcsoport – lány
I. hely Kelemen Viktória(Bp),
II. hely Réti Ramóna(Bp)
III. hely Nikovics Rebeka(Székesfehérvár),
IV. hely Nagylaki Martina(Bp),
V. hely Móró Nikolett(Pécsely) és Orosházi Natália(Bp)

III-IV. korcsoport – fiú
I. hely Baji Zoltán(Békéscsaba),
II. hely Zörényi Bence(Szekszárd),
III. hely Pomper Adrián (Veszprém),
IV. hely Varga Marcell(Veszprém),
V. hely Bártfai Balázs(Miskolc) és Pintér Gyula(Veszprém)

III-IV. korcsoport -lány
I. hely Végső Adrienn(Bp),
II. hely Nagy Renáta(Bp),
III. hely Afonyi Márta(Miskolc),
IV. hely Kovács Csilla(Veszprém),
V. hely Kretchmer Nikoletta(Bp) és Smarandoiu Irmus(Balatonfüred)

V-VI. korcsoport – fiú
I. hely Darányi Tamás(Bp),
II. hely Szakács Péter(Zirc),
III. hely Kőműves Sándor(Zirc)
IV. hely Kovács Dániel(Bp),
V. hely Darányi Zoltán(Bp) és Tax Tibor(Zirc),

V-VI. korcsoport – lány
I. hely Nagy Alexandra(Bp),
II. hely Pásztor Nikoletta(Miskolc),
III. hely Vámosi Szandra(Bp),
IV. hely Máté Krisztina(Kazincbarcika)
V. hely Montág Anett(Kazincbarcika) és Palich Zsuzsanna(Bp)

Különdíj:
Hajdu László, polgármester különdíjat ajánlott fel a legeredményesebb területnek, melyet a verseny végén, az éremtáblázat alapján Budapest nyerte meg.

Köszönet a verseny támogatóinak: Novoparts Kft., Darts Kft., XV. ker. Önkormányzat, C-mol Kft., MDSZ, BDSZ