Menu

Iskolák egy iskoláért!

2005.02.01.

Rozsáli Oszkár, a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kerületi Nevelési Tanácsadó elnök-igazgatója a tantestülete nevében is egy nemes akcióval fordult az ország nyilvánosságához, melyről az alábbiakban a honlap olvasóinak is beszámol.

– Az elmúlt héten hétfőn fordultunk az ország nyilvánosságához és elsősorban a hozzánk hasonló oktatási intézményekhez felhívással, amely arról szól, hogy a Magyar Baptista Szeretetszolgálat által Sri Lankán építendő árvaházában egy iskola felszerelésére szeretnénk támogatókat szerezni a magyarországi támogatók köréből. Természetesen egyeztettünk a Baptista Szeretetszolgálattal, akiket azért kerestünk meg, mert ők voltak azok, akik konkrétan és célzottan a gyerekek megsegítésére indítottak akciót. Őket kérdeztük meg arról, hogy ezekből a magyar adományokból felépítendő árvaházban szándékoznak-e iskolát üzemeltetni. Ők erre azt válaszolták, hogy igen, természetesen. Miután ez az iskola már egy meglévő másik árvaház mellett fog felépülni, mi arra gondoltunk, hogy a baptisták által tervezett árvaház és a már meglévő árvaház együttes kiszolgálására egy százfős öttantermes iskola feleszerelésének az eszközigényét próbáljuk meg a többi iskolával együtt összegyűjteni. Természetesen konkrét eszközökről nem lehet szó, mert sokba kerülne. Ezért ennek a technikai lebonyolítása úgy nézne ki, hogy az iskola honlapján () már él egy olyan program, amelybe a magyar iskolák a saját OM azonosítójukkal belépve foglalásokat tehetnek azon a listán, amely a magyar közoktatási eszközlistát tartalmazza. Tételesen fel van sorolva az összes olyan eszköz, amely egy magyarországi iskola létrehozásához minimálisan szükséges és ezeket az egyik taneszközforgalmazó segítségével beáraztattuk. Ezekből az eszközökből, melyeknek ára az 500 forinttól a 300 ezer forintig terjed, minden iskola a saját anyagi lehetőségeinek megfelelőn választ, hogy mi az, amit vállal, aminek az árát a Baptista Szeretetszolgálat erre a célra külön megnyitott számlájára elküldene. Az akciónk célja, ennek az iskolának a felszerelése meglegyen.

Az akcióról további információkat, a segítség nyújtás módját és lépéseit, részletesen megtalálhatják az iskola honlapján: a címen. Ugyanitt az akció állásáról is tájékozódhatnak.