Menu

Iskolafejlesztési project a Kontyfában

2006.02.21.

Február 16-18 között a Kontyfa iskolában folytatódott az a project, melyben több külföldi partneriskolával együtt vesz részt a kerületi oktatási intézmény.

-A Kontyfa Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kerületi Nevelési
Tanácsadó egy bécsi, egy brnoi, egy bukaresti és egy isztambuli középiskolával közösen vesz részt az Európai Unió Comenius 1-es iskolafejlesztési projektjében, amelynek címe European Traffic and Mobility, azaz Európai közlekedés és mobilitás ? tájékoztatott Rozsáli Oszkár, az iskola elnök-igazgatója. A két éves projekt munkanyelve angol. A pedagógusok és a középiskolás diákok közös munkában kutatják közvetlen lakóhelyük, valamint saját országuk közlekedésének sajátosságait, illetve keresik a közös pontokat.
Amint megtudtam, az idei tanévben – októberben- a Kontyfa iskola hat diákja négy pedagógussal töltött el három napot Bécsben, az első projekttalálkozó alkalmával, majd ezt követően most február 16-18 között a kontyfások voltak a házigazdák.
A program keretében csütörtökön este az iskola aulájában fogadták a kerületi diákok a külföldi vendégeinket, majd élő zenés magyar táncházzal igyekeztek jó
hangulatot teremteni a következő napi komoly munkához, a külön-külön végzett felmérések megbeszéléséhez.
Így pénteken a plenáris megnyitó és az eddig elvégzett otthoni munkákat bemutató prezentációk után, a pedagógusok és a diákok külön-külön munkacsoportban dolgoztak délutánig.
-Érdekes volt meghallgatni azokat az eredményeket, amelyeket a bécsi találkozáskor közösen elhatározott feladatokkal kapcsolatban végeztek a diákok. Minden részt vevő iskolában kutatást végeztek arról, hogy milyen
messziről érkeznek a tanárok, illetve a diákok intézményükbe, és hogy az iskolához vezető utakon milyen közlekedési-forgalmi veszélyforrások leselkednek rájuk.
Szombaton délelőtt, városnéző buszkirándulásra indultak a vendégek.
-Az idegenvezetést ? továbbra is angolul – diákjaink vállalták, és lelkesen készültek is a nem mindennapi megmérettetésre. Tanulóink egyéb figyelmességgel is készültek meglepni kortársaikat: a magyar könnyűzenei élet legkülönbözőbb képviselőinek felvételeit tartalmazó válogatást adtak át a külföldi fiataloknak.
A közös projekt azonban nem ért véget itt Budapesten, hiszen a magyar diákok májusban Isztambulba, majd ősszel Brnoba utaznak.
-A 2006-2007-es tanévben a projekt során diákjaink foglalkozni fognak a kerület közlekedésével, illetve közlekedésfejlesztési tervével. Ehhez feltétlenül számítunk önkormányzatunk segítségére.

Az előadás anyaga itt tölthető le:

Kapcsolódó hírek:

Kapcsolódó linkek:

b>Képes beszámoló