Menu

Irodalmi vetélkedő a Polgári Érdekképviseleti Egyesület Szervezésében

2007.05.24.

Április 17-én a Költészet Napját követő héten szervezte meg a PÉE első irodalmi vetélkedőjét, melyben alsó- és felső tagozatos kategóriában versenyezhettek a kerületi diákok.

-Az idei évben a kulturális értékek ápolását tűztük ki célul, melynek keretében hagyományteremtő Irodalmi Vetélkedőt hirdettünk az általános iskolai korosztály számára- adta hírül Lónyai Zsuzsa, a PÉE titkára. A versenykiírást minden kerületi iskolába elküldtük, melyre március 20-ig lehetett jelentkezni. A megmérettetésen 28 versenyző vett részt, akiket a szülők és a pedagógusok is elkísértek.
A zsűri elnöke Lindner Gusztáv, az OMIS osztály vezetője volt, míg a zsűri tagja volt a PÉE képviseletében Magineczné Váradi Éva magyar szakos pedagógus és Avarkeszi Béla az önkormányzat civil referense.
-A diákok színvonalas előadását a helyezések mellett az egyesület hét különdíjjal, a közönség elismerését mindkét korosztályban egy-egy különdíjjal értékeltük- mondta Lónyai Zsuzsa. A döntés meghozataláig a gyerekeket és kísérőiket gyümölcsökkel, apró finomságokkal és üdítővel vendégeltük meg. Reméljük, hogy az őszi kulturális programunk még több diák érdeklődését felkelteti, és szívesen vesznek majd részt egy jó hangulatú megmérettetésen.

Végeredmény:
Alsó tagozatosok:
I. helyezett: Hermann Lilla 3. osztály (Kossuth NOK)
II. helyezett: Tóth Klaudia és Samu Róbert 1. osztály (Kossuth NOK)
III. helyezett: Szilvási Annamária 1. osztály (Kossuth NOK)

Felső tagozatosok:
I.helyezett:Pilinger Melinda 8. osztályos (László Gyula Gimnázium)
II. helyezett:Udvardi Krisztina 8.osztályos (László Gyula Gimnázium)
III. helyezett: Ursu Timea 8. osztályos (Kossuth NOK)