Menu

Iránytű a mindennapokhoz

2012.12.22.

Rohanó világunkban jól jön egy hely, ahol a sokunkat érintő problémák orvoslásához segítséget nyújtanak. A Nyitott Ajtó Együttműködési Irodák minden bizonnyal ezért is népszerűek a lakosok körében, mert az ügyes-bajos dolgokban mindig készségesen segítenek az ott dolgozók.

Felismerve az irodák fontosságát a kerületvezetés úgy döntött, hogy egy újabbat Rákospalotán is kialakít. A Palota Pont – Rákospalotai Tanácsadó és Együttműködési Irodát ünnepélyes keretek között december 20-án nyitották meg. A Fő út 64. szám alatti irodában a kerületi lakosok találkozhatnak a helyi képviselőkkel, szakmai tanácsokat kaphatnak műszaki, szövetkezeti lakásokkal kapcsolatos, valamint jogi és szociális kérdésekben. Ezen kívül a hely lakossági fórumok, előadások színtereként is szolgál. A lakosok bejelentést tehetnek az irodán, például a közterületek állapotával, kidőlt fákkal, kátyús, szemetes utakkal kapcsolatban is.
Az iroda munkatársai, Supoláné Nagy Katalin és Zsidai Zsuzsanna elmondták: nem csak problémás ügyekben várják az érdeklődőket, a közeljövőben összejöveteleket és szabadidős tevékenységeket is szerveznek. Különböző programokkal, kiállításokkal szeretnék felpezsdíteni a kerület kulturális életét, többek között író-olvasó találkozók, történelmi előadások, valamint zenés műsorok szervezésében gondolkodnak. A lakosság igényeit is fel szeretnék mérni, ezért az interneten kérdőívet tettek közzé.
Az új iroda elérhető a palotapont@gmail.com e-mail címen és a facebookon is. Telefonon pedig a +36-20-572–1003–as számon érdeklődhetnek a lakók.