Menu

Ínyencségek szájnak- lábnak

2004.05.24.

Horvát ételek, saláták és a Dusnoki Ráckezsice Zenekar várta az ínyenceket a pestújhelyi Közösségi Házba csütörtökön este, ahol a házzal közösen szervezett ételkóstolót és táncházat a XV. kerületi Horvát Kisebbségi Önkormányzat.

A programon részt vett Gyurcsánszky János, alpolgármester és dr. Géczi István, az Ifjúsági és Sportközpont igazgatója.
Bár a csavapszerű fínomság nem kifejezetten horvát étel, de mi ma este mindannyiunknak szolgáltunk fel belőle- mondta Kuzma Istvánné. Az ételeink többsége bolgár, szerb, horvát keverék volt, hiszen mindenki mindegyiket eszi, csak másképp hívja, vagyis mind-mind szláv étel. Különösen ízlett mindenkinek a szőlőlevélbe csomagolt rizs és a hajvár (padlizsánkrém) illetve feta sajtos szláv saláta valamint a lecsós hús. Mindenki mindenből kapott kóstolót. A programot igazán sikeresnek tartom, hiszen közel száz fő vett részt az estünkön és nagyon sokan voltak közülük kerületi lakosok. A jó hangulatot a Dusnoki Ráckezsice Zenekar fellépése csak fokozta, hiszen a makedón, horvát, szerb zenét nemcsak játszották, hanem a megfelelő táncokat meg is tanították a közönségnek.
Remélem, hogy hamarosan egy együttműködési megállapodást tudunk aláírni a Donyi Hraljevec polgármesteri hivatalával, ezen belül is Mladen Csonka polgármesterrel- avatott be a közeljövő eseményeibe Kuzma Istvánné-, ugyanis tavaly augusztus 20-án, amikor itt jártak nálunk a kerületi ünnepségen a település képviselői, jelezték, hogy szívesen felvennék velünk szorosabban is a kapcsolatot. Ez a kis helység Letenyétől néhány kilométerre található, tehát igazán nincs messze. A folytatásra reméljük, már nem kell sokáig várnunk.