Menu

Indul a forgalomtechnikai átalakítás

2019.05.03.

A lakossági bejelentések nyomán megkezdődtek a munkák a Szentmihályi út-Régi Fóti út-Aporháza utca-M3 bevezető szakasz határolta területen, ahol enyhülhetnek a parkolási gondok is.  

A forgalmi rend felülvizsgálata és a forgalomtechnikai kezelői hozzájárulás birtokában megindultak és várhatóan május 31-ig befejeződnek a forgalomtechnikai munkák a Szentmihályi út – Régi Fóti út – Aporháza utca – M3 bevezető szakasz határolta területen. A beruházást az önkormányzat saját forrásból fedezi, a terület forgalomtechnikai kezelői feladatait továbbra is a Budapest Közút Zrt. látja majd el.

A fejlesztés során a Fazekas sort egyirányúsítják a Szentmihályi út, a Vécsey Károly utcát pedig a Cserba Elemér út felé. A Fazekas sorról külön forgalmi sávot alakítanak ki a jobbra és a balra közlekedők számára, utóbbiakat új jelzőlámpa is segíti. A határolt területen a Rákosmező utcát kivéve Tempo 30-as övezet épül ki, az „Elsőbbségadás kötelező” táblákat leszerelik, így a jobbkéz-szabály lép életbe. A Cserba Elemér úton a Régi Fóti út és a Vécsey Károly utca közötti szakaszon két helyen forgalomtechnikai küszöböt alakítanak ki, a Toldi sort pedig egyirányúsítják a Cserba Elemér út és a Turay Ida köz között.

A megváltozott forgalmi rendre három hónapig táblák figyelmeztetnek majd, kérjük Önöket, ne megszokásból vezessenek. (A kivitelezés folyamatos, ezért a táblák kihelyezése is napról napra bővül és változik.) Köszönjük együttműködésüket és megértő türelmüket, amellyel a városrész fejlesztését segítik elő.

Fotó: XV Média