Menu

Indonéz bemutatóterem nyílt

2005.12.16.

December 15-én a Magyar – Indonéz Gazdasági Együttműködés Vegyes Bizottság 2005 októberében megtartott első ülésének eredményeivel összhangban és a budapesti AsiaCenter kereskedelmi központtal együttműködve az Indonéz Kereskedelem-fejlesztési Központ indonéz bemutatótermet nyitott az AsiaCenter keleti szárnyában.

A bemutatóterem megnyitóján elsőként Rudolf Riedl, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója köszöntötte a jelenlévőket.
-Öröm, hogy itt lehetek az indonéz bemutatóterem átadásánál, amely mérföldkő az AsiaCenter több mint kétéves története során és büszkék vagyunk, hogy eljutottunk idáig-
mondta, majd Sapartini Singgih Kuntjoro Jakti, Indonézia magyarországi nagykövet asszonya nyitotta meg ünnepélyes keretek között a bemutatótermet.
-Engedjék meg, hogy kifejezzem megbecsülésemet és hálámat az AsiaCenter menedzsmentjének, amiért felajánlották együttműködésüket egy olyan helyszín létrehozásában, mely Indonézia termékeit hivatott bemutatni egy stratégiai jelentőségű kereskedelmi központban.
Szédítő mértékben változó világunkban fontos, hogy szorosabbra fűzzük gazdasági kapcsolatainkat. Kézzel fogható módon és eszközökkel kell bátorítanunk és segítetünk nemzeteink magánszektorát, hogy ebben a küldetésben tevékeny részt vállaljanak.
Az idén októberben megrendezésre került Magyar-Indonéz Gazdasági Együttműködési Vegyesbizottság első ülésének jelentőségéből és szelleméből adódik, hogy az Indonéz Pavilon létrehozása az AsiaCenterben annak eszköze, hogy javítsuk és elmélyítsük az együttműködést és a gazdasági kapcsolatokat a két ország között, mely egyébként már több mint 50 éves múltra tekint vissza.
Ez a Pavilon nemcsak az üzleti szektor számára kínál széleskörű lehetőségeket, hogy kiaknázza a piaci potenciált, hanem turisztikai és befektetési promóciós célokat is szolgál. Ezért mi, a Magyarországi Indonéz Nagykövetség, úgy szeretnénk hasznosítani ezt a tágas bemutatótermet, hogy fejlesszük az export promóciót, információt tegyünk elérhetővé az üzleti közösségek számára, és fejlesszük a piac szereplőinek szakértelmét és tudását a globális piac meghódításához.
Ezért szeretném őszinte megbecsülésemet kifejezni az együttműködő feleknek és a bizottságnak, amiért előkészítették és megszervezték az Indonéz Pavilon megnyitását.
Végezetül, az Indonéz Köztársaság Kormányának nevében ,hivatalosan is megnyitom az Indonéz Pavilont, itt Budapesten, az AsiaCenterben.

A szalagot ünnepélyes keretek között Sapartini Singgih Kuntjoro Jakti nagykövet asszony, Rudolf Riedl, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója, valamint Hajdu László polgármester vágta el, majd közösen megtekintették a kiállított termékeket, a különböző cégek bemutatkozó anyagait. Így láthattak többek között egzotikus bútorokat, szobrokat, berendezési tárgyakat, kóstolhattak például frissen pörkölt kávét, igazi csokoládét, láthattak gumiabroncsokat és még sok minden mást.
A hangulatot igazi élő indonéz zene előadása és annak hallgatása fokozta.