Menu

Improvizációtól a grafikáig
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.10.19.

2002 óta október 18-a a Magyar Festészet Napja, ami Szent Lukács, a festészet patrónusának ünnepe is egyben. Az országos rendezvénysorozathoz a Pestújhelyi Közösségi Ház két évvel később csatlakozott, és azóta is minden évben egy-egy alkotó kiállítással mutatkozik a ház falain.

Idén október 16-án Nagy Edit, a ház munkatársa köszöntötte a Külvárosi Szalonba érkezetteket, majd Kisnémeth Ferenc festő-grafikus gitár improvizációja varázsolt el mindenkit. A hangulatot pedig még lehetett fokozni. Pető Tóth Károly költő a saját egyéniségének megfelelően egy erre az alkalomra írt novellával nyitotta meg a kiállítást, melyben szerepet kapott Isten, a kocsma, a villamos, a remiz.
A frappáns megnyitót követően pedig oldott beszélgetéssel folytatódott a program, illetve október 18-án egy hosszú délelőtti programon vehettek részt a fiatalok és az idősebbek, akik önálló alkotásukat készíthették el az októberi színek jegyében ecsettel és kézzel. A munkában Kissné Breczek Margit művésztanár nyújtott segítséget, illetve ezzel párhuzamosan Kisnémeth Ferenc grafikus személyesen kalauzolta az alkotások között az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló