Menu

Immunerősítő csonthéjasok

2012.11.13.

A kertek dísze a hosszú életű diófa. Mogyoróból pedig kisebb, akár több törzses fa vagy bokor is nevelhető. A diónak természetes gyulladáscsökkentő hatása van, jótékonyan befolyásolja a keringési rendszer működését és a koleszterinszintet.

Gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban, rostokban, magnéziumban, vitaminokban és antioxidánsokban. A rendszeres diófogyasztás erősíti az immunrendszert, javítja az anyagcserét. Hasonló a helyzet a rostokban gazdag mogyoróval is, számos vitamin, enzim forrása.
Egészséges, ha naponta, kétnaponta fogyasztunk diót, mogyorót. Az ételek készítésekor a diót helyettesíthetjük mogyoróval. Éppen olyan finom ebédre a porcukros darált mogyorós metélt, mint a darált diós. Sajtokhoz is kiváló mindkettő.