Menu

II. Rendhagyó és Online Főzőverseny

2021.04.28.

2021. április 30.  –  május 2.

Egészen a tavalyi évig minden május 1-je hasonlóan indult a Tizenötödik kerületben. Hosszú-hosszú ideig a Majális napja volt az, amikor már kora reggel összejöttek a kerületi civil és szakmai szervezetek tagjai, a különböző politikai pártok képviselői, a baráti társaságok, hogy egy közös főzőversenyen mérjék össze tudásukat. A tavalyi év más volt, és bár hittünk abban, hogy 2021-re már visszakapjuk a régi életünket, de az idei év is még másmilyen, mint amit évtizedekig megszokhattunk. A tavalyi első online főzőversenyünk azonban megmutatta: a hagyományainkról nem kell lemondanunk ebben a helyzetben sem.

 

A 2021. május 1-jei hétvégére éppen ezért újra közös főzésre hívjuk a Tizenötödik kerületet. Másodszor is megszervezzük a rendhagyó és online főzőversenyt Rákospalota, Pestújhely és Újpalota civil és szakmai szervezeteinek, politikai pártjainak, baráti közösségeinek és lakosainak.


A feladat továbbra is egyszerű: 2021. április 30. és május 2. között otthon a lakásban, nyaralóban, hétvégi házban, erkélyen, teraszon vagy éppen kint a kertben főzzenek egy lecsót. Mindegy hogy fazékban, lábasban vagy bográcsban, és az sem számít, hogy ez hagyományos magyar, vagy éppen, mint a képen szereplő, francia ratatouille.

 

A nevezés maga a főzés. A főzés mellett a feladat pedig csak ennyi: a május 2-ig elkészült vagy tálalt lecsóról küldjenek egy darab fotót 2020. május 2., vasárnap éjfélig a beke.karoly@bpxv.hu e-mail címre. Írják meg a nevüket, és azt, hogy magánszemélyként vagy egy szervezet képviseletében neveznek-e. Annyit könnyítünk, hogy egy szervezetből többen is főzhetnek.
Idén fontos szabály, hogy csak az elkészült ételről készült kép számít, bármilyen kreatív megoldásban, de személyek, kiskutyák, kis macskák és egyéb kedves kis állatok nem lehetnek a képen.

 

A fotókra szavazni majd 2021. május 7-9. között lehet Cserdiné Németh Angéla polgármester Facebook oldalán, ahol a legtöbb kedvelést begyűjtő 5 fotó tulajdonosának nevét nyilvánosságra is hozzuk. Ők majd kapnak egy kis ajándékcsomagot is az önkormányzattól.

 

(D.I.)