Menu

II. Őszirózsa Fesztivál

2011.09.08.

Ezen a héten kedden a kerületi idős emberek jókedvétől volt hangos a Csokonai Művelődési Központ, ahol az egészséges életmód jegyében rendezte meg a XV. ker. Idősek és Nyugdíjasok Egyesülete, az INTHOS Nemzetközi Kórházhálózat Alapítvány és az Őszirózsa Alapítvány a II. Őszirózsa Fesztivált.

-A program reggel 10 órakor kezdődött, és szerencsére a fesztivált az égiek is kegyeikbe fogadtak, hiszen minden ijesztgetés ellenére gyönyörű, verőfényes idő volt- számolt be az eseményekről Thészné Budai Judit, az Őszirózsa Alapítvány kuratóriumának tagja. Szükség is volt rá, hiszen nemcsak a házban, hanem kint az udvaron is érdekes programok várták a résztvevőket. Az érdeklődők válaszolhattak különböző kvíz kérdésekre, tölthettek ki tesztlapokat, az udvaron többféle bio ételt kóstolhattak, illetve vérnyomás-, vércukor mérésen vehettek részt, testtömeg indexüket is kiszámították és életmódtanácsokkal látták el őket.
A nagyteremben dr. Tekse István szülész- nőgyógyász szakorvos tartott érdekes előadást az inkontinenciáról és más, az időseket érintő szervi eredetű nőgyógyászati betegségekről és azok kezelési lehetőségeiről.
-A délelőtti programoktól elcsigázott vendégek pihenésképpen, a színházteremben fellépő Bp. XV. kerületi Idősek és Nyugdíjasok Egyesületének énekkarával „sétát tehettek” Európában a dallamok szárnyán. Eközben a kerthelyiségben tovább folyt az orvosi tanácsadás: az idősek dr. Nagy Andor urológus szakorvoshoz fordulhattak problémáikkal- tette hozzá Moórné Hajdó Ilona, az Őszirózsa Alapítvány titkára.
Az ízletes ebéd elfogyasztása után, a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola 2./A osztályos tanulói szórakoztatták az egybegyűlteket, táncos-, énekes produkciójukkal. Hogy a hangulat ne lanyhuljon a végére sem, tánctanulás és egy fergeteges táncmulatság zárta a napot.
A rendezvény a Bp. XV. ker. Önkormányzat által a civil szervezetek számára kiírt pályázat és a három civil szervezet támogatásának eredményeként jött létre. Célja a kerületben működő egyesületek, alapítványok, civil szervezetek együttműködésének segítése, egymás tevékenységének megismerése volt. Az együttműködés – ahogy azt a fotók is bizonyítják –nagyon jól sikerült, közel 170 fő látogatta meg a fesztivál helyszínét.
Köszönjük a résztvevők, a szervezők, a segítők munkáját, s köszönet a Csokonai Művelődési Központ dolgozóinak is, akik nélkül ez a szép nap nem jöhetett volna létre- tette hozzá az elhangzottakhoz Thészné Budai Judit.