Menu

II. Budapest Open Nyílt Nemzetközi Dartsverseny

2004.07.15.

A Maglódi úton található Kontakt cheers adott otthont az immár második alkalommal megrendezésre kerülő Budapest Open elnevezésű soft (elektronikus gépen játszott) darts versenynek július 3-án és 4-én.

– Sajnos, nagyon kevés érdeklődő volt, ennek ellenére egy nagyon jó színvonalú, jól megszervezett versenyt láthattunk- számolt be a helyszínen történtekről Vámosi Ágnes, a Kavicsos DSE vezetője. Az első nap reggelén a kezdésre hatvankét férfi- és húsz női játékos nevezése érkezett. Vereczkey Lajos, a Budapesti Darts Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd jó és eredményes játékot kívánt a részvevőknek. Az indulók között voltak a teljes magyar élmezőny mellett a szomszédos Szlovákia legjobbjai is, hiszen így megmérethették magukat a rendkívül erős magyar mezőnyben, valamint a verseny díjazására felajánlott pénzdíj sem volt kevés: összesen kétezer eurót osztottak szét a helyezettek között.

– Mintegy húsz gépen zajlott a verseny és erre szükség is volt, mert minden játékos négy élettel indult, ami a lebonyolítás szempontjából megnégyszerezte az indulók létszámát! Az első játéknap végén tombolahúzásra került sor, ahol a támogatók által felajánlott nyeremények közül vihettek haza néhányat a szerencsés nyertesek.

– A második napon a még bennmaradt versenyzők küzdöttek a végső helyezések eldöntéséért, s már csak zömében a legjobbak voltak harcban két, három vagy négy élettel.

– A II. Budapest Open győztese a férfiaknál a szlovákiai Martin Péter lett, aki ezzel megismételte tavalyi sikerét és ezzel elvitte az első helyezésért járó 500 eurós pénzdíjat. A második helyen a magyar darts sport eddigi egyetlen világbajnoka Meszes Norbert végzett, míg a harmadik Baksay Péter lett, aki szintén Szlovákiából érkezett.

– A női mezőny erősségét jelzi, hogy a májusban párosban és egyéni crickettben Európa bajnoki címet szerző Kállay Eszter csak a harmadik helyen tudott végezni, a párosban vele együtt EB címet nyerő Fekete Nóra és a szlovák Linda Baksajova mögött.

Helyezettek:

Férfiak
1. Martin Péter (Szlovákia)
2. Meszes Norbert (Gilde DC)
3. Baksay Péter (Szlovákia)
4. Polak Marek (Szlovákia)
5-6. Kiss Tibor (Gilde DC)
5-6. Kelecsényi Zoltán (Gilde DC)

Nők
1. Fekete Nóra (Soul DC)
2. Linda Baksajova (Szlovákia)
3. Kállay Eszter (Ciao Amico)
4. Kautzky Nóra (Sarok Sörbár)
5-6. Köntös Zsófia (Datacon-Győri DC)
5-6. Krasnickova Petra (Szlovákia)