Menu

Igazi XXI.század

2008.04.06.

Nemrégiben még az Ady Endre utcába járhattak a kisbetegek, ha problémájuk volt az egészségükkel. Április elsejétől pedig már egy igazi XXI. századi színvonalon felújított épületben, az eredetileg bölcsődének épült Őrjárat utca 4/b. szám alatt várja dr.Bányai Mária és dr. Nagy Ilona doktor néni asszisztenseivel és a három védő nénivel a hozzájuk fordulókat.

A gyermekorvosi rendelő ünnepélyes avatásán részt vett Hajdu László polgármester és dr. Neszt Kálmán a XV. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Intézménye főigazgató-főorvosa mellett többek között Király Csaba és Gyurcsánszky János alpolgármester, valamint a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke, Mihályi Zoltán és alelnöke, Marsovszky Györgyné, illetve Kovácsné Márkus Éva, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője.
Amint Hajdu László polgármester köszöntő gondolataiban elmondta, a kerület szolgáltatásainak bővítésében ez a nap egy állomás, hiszen a kerület vagyona is gyarapodott azáltal, hogy a 105 millió forintos beruházás megvalósult. A rendelő egész Pestújhely gyermeklakossága mellet Újpalota egy részének- a Nádastó parkban és a Drégelyvár utcában élő gyerek egészséges- és betegellátását is végzi.
A 310 négyzetméteres alapterületen nemcsak az orvosi rendelők kaptak helyet, hanem külön pelenkázó, játszószoba, a gyermekek-, valamint a mozgáskorlátozottak számára külön-külön mosdó is. Emellett külön bejáraton keresztül lehet megközelíteni az elkülönítőt, mert ilyen is van az épületben. Az emeleten pedig a Gazdasági Igazgatóság munkatársai, tizenöten dolgozhatnak irodáikban.
Az öt hónap alatt megvalósult beruházás során a nyílászárókat- és a villanyvezetékeket kicserélték, új fűtésrendszert és hőszigetelést kapott az épület, sőt még füstérzékelőket is beszereltek a kivitelezők. A kivitelezés során díszburkolat került a padlóra, illetve új berendezések, bútorok, számítógépek kerültek az épületbe.
Hajdu László külön gratulált az építőknek, kivitelezőknek a gondos munkáért, és dr. Nesz Kálmánnak, hogy a munkatársai most már valóban XXI. századi körülmények között végezhetik munkájukat. Az orvosok hétköznaponként két órában várják a rendelőbe a kis betegeket, valamint kétszer egy héten két-két órában egészséges rendelés is van. Az egészségügyi dolgozók a rendelések mellett a területükön található bölcsődékbe, óvodákba, iskolákba is kijárnak, ahol a helyi teendőiket végzik.