Menu

Húsvéti torna hazai sikerrel

2003.05.20.

Napsütés, jó minőségű pálya, frappáns bekiabálások és családias hangulat a nézőtéren. Mindez a húsvéti ünnepek előtt ismét megadatott a kerület futballszerető nézőinek, hiszen a XV. kerületi Önkormányzat, valamint a XV. kerületi Sportiskola SE idén is megrendezte a hagyományosnak számító ünnepi tornáját.

A program szerint pénteken a Budai II László stadionban a férfiak, míg egy nappal később a lányok bizonyíthatták, hogy nemcsak a locsolkodásban és a tojásfestésben, hanem a labdakezelésben, valamint a gólszerzésben is ők a legjobbak. Budai Péter, az önkormányzat Művelődési, Oktatási és Sportosztályának a szakfőtanácsosa elmondta, hogy a torna immár hároméves hagyományokra tekint vissza. A korábbi alkalmakkor két fontos részlet változatlannak bizonyult: a résztvevők között eddig minden alkalommal ott volt a kerület testvérvárosának számító Bécs XXIII. kerületének női csapata, ráadásul a gyengébbik nem vetélkedésében eddig mindig a Femina bizonyult a legjobbnak. Nos, ezek a „bizonyságok” a 2003-as tornát követően sem változtak: a bécsi lányok, akik a kerület önkormányzatának a vendégszeretetét élvezték, ismét nemzetközivé tették a húsvéti tornát, ám a részvételük ellenére a veretlenül győztes Femina elsősége egy pillanatra sem forgott veszélyben. (A hazai lányok a második MTK-val ugyan döntetlent játszottak, ám így is kapott gól nélkül, magabiztosan nyerték a tornát.) A fiúk küzdelmében már nem beszélhetünk hazai sikerről. A résztvevő négy csapat – a XV. kerületi Sportiskola SE és a Heves megyei Detk két-két csapata – küzdelméből ugyanis a vendégek kerültek ki győztesen, ám dr. Géczi Istvánnak, az Ifjúsági és Sportközpont igazgatójának véleménye szerint a fiúk szereplése így is eredményként könyvelhető el, hiszen a sportiskola növendékei erős ellenfelekkel szemben jó mérkőzéseket játszhattak, és eközben azt is bizonyították, hogy a szokatlan kezdési idő – a mérkőzéseket ugyanis délelőtti és a déli órákban rendezték -, ellenére is méltó ellenfelei tudnak lenni a vetélytársaiknak.
A kétnapos rendezvényt többek között Hajdu László polgármester is megtekintette, aki mint házigazda a torna végeztével a Parlamentben vendégül is látta a bécsi lányokat.