Menu

Húsvét focival
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.04.14.

Heten mint a gonoszok…No, nem szó szerint. De a hetes szám többször is előfordult az elmúlt hétvégén megrendezett Húsvéti focitornán. Ugyanis: éppen hetedik alkalommal rendezte meg a XV. kerületi Sportiskola SE az önkormányzattal karöltve a Budai II. László Stadionban; egy-egy mérkőzésen hét plusz egy fő játszott; a focitorna pedig április 6-án, 7-én és 8-án volt.

A hagyományos focitornán azonban nemcsak a kerület kisebb, nagyobb diákjai és a felnőttek vesznek és vettek részt, hanem a testvérvárosok, s az egyéb sportbarátok csapatai is ellátogattak hozzánk. A háromnapos rendezvény első napjának délutánján verőfényes napsütés, s az ehhez illő szinte kánikulai meleg fogadta a felnőtt csapatokat.
A programot dr. Géczi István, igazgató üdvözlő szavait követően Hajdu László polgármester nyitotta meg, majd megkezdődött a felnőttek vetélkedése. Ezen a délutánon a XV. kerületi Rendőrség, az önkormányzat, a Sportiskola SE edzői és a kerülettel baráti kapcsolatban lévő Okány csapata rúgta a labdát a műfüves pályán kétszer 15 percen át.

A végeredmény:
I. XV. kerületi Sportiskola SE edzői
II. Okány
III. XV. kerületi Önkormányzat
IV. XV. kerületi Rendőrség

Másnap a 14 év alatti fiúk mutatták be, hogyan ügyeskednek a focilabdával. Az 1993. január 1-je után született fiúk versenyében szintén négy csapat versengett a győzelemért, melyre a kerületi és az okányi csapat mellett Bécs XXIII. kerületéből és Detkről érkeztek diákok. A detkiekkel már sokéves kapcsolata van a kerületnek: télen a téli teremtornán a kerületiek utaznak Detkre mindig, míg ilyenkor március-áprilisban ők jönnek a Húsvéti Focitornára hozzánk.

U14 fiúk versenyének végeredménye:

I. XV. kerületi Sportiskola SE
II. Bécs XXIII. kerület
III. Detk
IV. Okány

A vasárnapi mérkőzéseket pedig az 1991. január 1. után született lányok vívták egymással nagy sikerrel Végül a lányok tornáján is kerületi siker született: mivel az elsőséget a Fenima csapata szerezte meg.

U16 lányok

I. Femina
II. KISE (Kőbánya)
III. Szent Pál Akadémia (Írisz)
IV. Bécs XXIII. kerület

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló