Menu

Hulladékudvarba indulna? Tájékozódjon!

2019.12.04.

Az FKF tájékoztatása alapján naponta változik, milyen típusú hulladékból mekkora mennyiséget tudnak befogadni.

Mint ismert,a XV. kerületben két helyen is működtet olyan telephelyeket az FKF, ahol különféle hulladékainkat – nagyobb mennyiségű szelektív szemét, veszélyes hulladék, stb. – leadhatjuk. A Károlyi Sándor út 166. alatt Szemléletformáló és Újrahasználati Központ, a Zsókavár u. végénél (a 65. szám után) Hulladékudvar működik.

Ezek befogadóképessége azonban – az FKF tájékoztatása szerint – folyamatosan változik. Kapacitáshiány miatt szinte naponta változnak a hulladékátvételi korlátozások a hulladékudvarokban. Kérjük a lakosságot, hogy mielőtt elindulnának a hulladékudvarba tájékozódjanak az FKF honlapján.

Jelenleg az extrém módon megnövekedett hullámkarton-beszállítások miatt lépett fel kapacitáshiány, így korlátozott az átvétel és jelenleg – átmeneti ideig – csak a lakossági mennyiségek átvételére van mód. A hullámkartonon kívül a hungarocellt sem veszik át ugyanezen okból; sőt kizárólag teljesen tiszta, fehér hungarocell hulladékot fogadnak, mely nem tartalmazhat semmilyen ragasztómaradványt, illetve szennyeződést.

Fotó: XV Média