Menu

Hubays diákok alkotásai

2004.08.14.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban szeptember közepéig tekinthető meg a „Hazánk mezőgazdasága diákszemmel” című kiállítás, melyen többek között a Hubay Jenő Művészetoktatási Intézmény diákjainak alkotásai is megtekinthetőek.

Május végén nyílt meg az a kiállítás, melyet egy pályázat előzött meg. A pályázatra általános- és középiskolások adhatták be műveiket, melyek közül egy szakmai zsűri válogatta ki a díjazottakat illetve a kiállításra szánt anyagot. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum első emeletén egy nagyterem és mind a jobboldali, mind a baloldali folyosó mindkét falfelülete megtelt az értékesebbnél értékesebb anyagokkal. A Pestújhelyi Közösségi Házban alkotó Hubay Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kilenc diákja is büszke lehet, hiszen alkotásaikat a zsűri kiállításra érdemesnek tartotta. Sőt, közülük Tormássy Viktória, Solti András és Szabó Viktória díjban is részesült. Külön érdemes kiemelni Tellinger Tamást, Terenyei Tímeát és Tormássy Viktóriát, akiknek két-két alkotása is szerepel a kiállított anyag között.
Akik tehetik, látogassanak el a múzeumba, hiszen mindenki maga győződhet meg arról, hogy a mai gyerekek hogyan is látják hazánk mezőgazdaságát, állattenyésztését. Van, aki rajzolt, festett, van aki más technikát alkalmazott: agyagállatot, növényt alkotott. Mindannyiukat azonban dicséret illeti. A kiállítást többek között a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Misztérium támogatta.

A Pestújhelyi Közösségi Házban alkotó gyerekek és műveik listája, melyek kiállításra kerültek:

Kis kutya

Rákossy Levente (14 éves): Domboldalon
Terenyei Tímea (7 éves): Lepke illetve Nyuszi
Lambert-Liszkay Fruzsina (12 éves): Kis kutya
Szabó Viktória (12 éves): Küzdelem
Tellinger Tamás ( 11 éves): Varjú illetve Fa madarakkal
Lasányi Dániel (12 éves): Fa
Tormássy Viktória ( 14 éves): Macska illetve Kecske
Solti András (10 éves): Barátság
Tellinger Menyhért (10 éves): Madár tojásokkal